[]

Değer mi? (KARİYER PLANLAMASI HAKKINDA)

inşaat mühendisliği öğrencisiyim. seneye mezun olup, Türk Hava Kurumu Üniversitesinin iş garantili pilotluk eğitimine başvuracağım. Hep istediğim bir meslekti pilotluk.

benim sorum ise şurada; 110.000 usd ücreti krediyle çekip 10 sene boyunca ödemeye değer bir meslek mi pilotluk? (tabi ki thyde başlayarak)

bir de mesela banka diyor bana ilk 2 sene ödemesiz ondan sonra 8 yıl boyunca ayda 4500 tl ödeyeceksin.

bu programla thy de işe girenler kaç para maaşla başlıyor? yani ben 8 sene ayda 4500 tl ödemeyi kaldırabilecek bir maaşa sahip olacak mıyım? bilen birileri beni aydınlatabilir mi acaba?

 
  • bira sisesi kapagi  (12.06.14 10:34:12) 
pilot olursan havada karada ödersin de, olabilecek misin orası sorun. yani bu bir eğitim, epey zorlu bir eğitimden geçeceksin, kaybetme şansın her zaman var. pilotluk çok istiyordum parayı bi şekil denkleştirdim oldum mesleği değil bence. kaldı ki daha çok kısa süre öncesine kadar sivil pilot zor bir kavramdı. iyi düşünün bence.


  • warrior princess  (12.06.14 10:40:52) 
bence kredi işlerini falan boşverin. boşa o kadar borca girmeye gerek yok. aonuçta bunun ıvır zıvır testleri, ingilizce şartları falan var. paranız çöp olmasın. garanti yolu tercih edin. thy'nin açtığı pilot ilanlarına başvurun. 6 ay sürecek sınav sürecinde başarılı olursanız masrafları thy karşılayıp maaşınızdan kesiyor. başarılı olamazsanız kredi çekmekten kurtulmuş ve de okul okumaktan kurtulmuş olursunuz.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (12.06.14 10:50:29) 
Kredi çekme


  • vfgerty  (12.06.14 10:50:53) 
ne demek değer mi? değer tabi kardeş sen ne diyorsun, pilotluk gibi meslek mi var be


  • kamera motor  (12.06.14 11:00:18) 
kastettiğim kredi zaten thy onayıyla çekilen kredi yani maaşından kesinti olarak kastedilen miktardan bahsediyorum. yani ancak başarılı olabilirsem banka aracaılığıyla maaşımdan kesilecek. yani öyle abi bana kredi verin pilot olacağım şeklinde bi durum yok :)


  • vincentvega  (12.06.14 19:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.