[]

hamama giden var mı?

Ben geçen sene gittim bir kere ama ne bileyim çok tuhaf ve rahatsız edici bir ortam. 50 adam bi yerde çıplak ve terli. Hani görüntü çok kötü. Bayan arkadaşlara durumu netleştireyim; hani orada 50 biskolata erkeği birbirini köpüklemiyor, gayet göbekli, kıllı ve bozuk bedenlerimize çıplak ve terliyiz. Ufak çocuğu soksan o ortama fiziksel ve psikolojik gelişimi bozulur. Birde başkasının tutup sana kese atıyor oluşu da kötü, epey hırpalıyor ve hani o hengâmede verse küsküyü ruhun duymayacak.

Seven giden var mı? Ya da bana katılan varsa düşünceleri nedir?


 
hamama temizlenmek ve rahatlamak için gidersen bi sıkıntı yaşamazsın. Plajda sorun olmuyo da hamamda mı sorun oluyo? Ben acayip rahatlıyorum hamama gidince. kendimi temiz hissediyorum.


  • justinho26  (12.06.14 01:17:20) 
ben bayılıyorum valla. 20 yaşından beri fırsatım oldukça giderim. genelde termal otel tercih ederim. şehir hamamına bir kere gittim, sıkıntı yaşamadım. bizim yaptığımız banyo, banyo değil. anca kir kabartmak. bunu da hep söylerim. günde 2 kere de duş alsan, hamama gidip keselendiğinde kendinden tiksinirsin. işini bilen natıra da denk gelirsen pamuk gibi çıkarsın.


  • kerbeee  (12.06.14 01:21:29) 
50 adamın içiçe oldugu yerlere gitme, mümkünse hafta içi erken saatlerde git 3 5 kişi oluyor. (bursa için konuşuyorum)
ayrıca biskolata erkeği göbekli kıllı erkek falan ne alaka fit erkekler olsa senin için hoş bi görüntü/ortam mı olucak yani ? töbe töbe :))

rahatsız oluyorsan kese yaptırmak zorunda değilsin. hamama pekale sadece sauna buhar banyosu havuz vs. içinde gidilebilir. çıplaklık olgusuda kişiden kişiye değişiyor sanırım şort olduğu sürece bence biz erkekler çıplak değiliz olağan geliyor ki ben zaten hamamdada deniz şortu falan giyiyorum öyle hiç kimsede anadan üryan bi şekilde hamamda durmuyor.
  • olurnedenolmasin  (12.06.14 01:23:58) 
hamam kadar rahatlatıcı bir sey var mı ya. hayret bir şeysiniz.


  • all girls dream  (12.06.14 01:25:39) 
Öncelikle kadınım. Küçükken bir-iki defa hamama gitmiştim ama ayrı oda şeklinde idi teki, diğerinde de hamam boştu.

Birkaç yıl önce kaplıca hamamına gidelim dedik, o günün travması kadın halimle ki yaş olarak da 20'yi aşkındım, hala aklımdadır.

Beyaz iç çamaşırlarıyla havuza atlayan kocaman memeli-göbekli kadınlar, suyu gören beyaz donun şeffaflaşması, o terle karışık beyaz sabun kokulu buhar, çığlıklar, musluk kapma yarışı.

Peştemal filan ohooo hak getire, en giyinik bendim orada bikinili halimle.

Hiçbir yere dokunmadan, ayağımı suya sokmadan (hastalık dolanıyordur orada) koşar adımlarla çıkmıştım, travmamı saymıyorum.
  • kaymaktutmayansicaksut  (12.06.14 01:29:47) 
çok güzel be hamam. mis gibi hafifleyip çıkıyosun. otellerinkine git normalini beğenmiyorsan, kimilerinde saunaya giriyorsun sonra direk seni ayrı bir odaya göbektaşına alıyorlar ayrıca girip çıktıktan sonra bir güzel yıkıyorlar orayı da.


  • earthangell  (12.06.14 01:31:51) 
farkli bir mekan bulmani tavsiye ederim.

en son bir kac sene once arkadaslarla gitmistik cok eglenmistim. cikinca cay/ayran/soda icmesi de mis ohhh
  • jedilance  (12.06.14 01:33:20) 
valla ben de bay arkadaslar durumu netlestireyim. kadinlar hamaminda da bi kurnada adriana lima, bi kurna da giselle bundchen, gobek tasinda rihanna yok. cik sokaga, orada nasil kadinlar varsa ayse abla, neriman teyze, kadinlar hamaminda da o tipler sonucta. yani biz de ok meraklisi degil, selulitli bacaklara,gobege sarkmis memelere ama kimse de ciplak insan gormek icin gitmiyor zaten hamama.

bi kere inanilmaz bir temizlik duygusu oluyor hamamda. sanki yillardan sonra ilk kez yikanmissin da pur-u pak olmussun gibi. resmen kirlerinden arinip hafifliyorsun. ayrica mental olarak da cok dinlendiriyor.terapi gibi bisey.

sen sevmiyosan tellak amcalari, yaptirtmak zorunda degilsin. ama hamamin keyfi oyle cikiyor. yat gobektasina, bebekmissin gibi seni yikasinlar, kopuklesinler, masaj yapsinlar.
  • halanne  (12.06.14 01:35:34) 
Hayatta gitmem. Mahremiyeti, şunu bunu geçsen hijyen meselesi var. Umumi banyo işte, umumi tuvaletten hallice...


  • marjory  (12.06.14 01:36:40) 
erkek taşa oturunca, o taşa neresi değiyo? kadın taşa oturunca o taşa neresi değiyo?
erkekin üretrası kaç santim? kadının üretrası kaç santim?

dolayısınnan kadın aleyhine açık bir hijyenik tehdit var. hamama gitmek istemeyen kadını kınamayın.
  • compadrito  (12.06.14 01:48:14) 
ben bi kere gittim geçen yarıyıl tatilinde o da kötüydü. haftaiçi sabahın köründe gittik 3 arkadaş ben ve bi de bi dayı vardı. benim de hiç hoşuma gitmedi.


  • fuerteventura  (12.06.14 01:49:31) 
Git ama masaj falan yaptırma.
Bir hevesle gitmiştim, adam omuruma omuruma çalıştı, felç kalacaktım neredeyse.
Ayrıca neyden çekiniyorsunuz ki? Hiç mi 20 erkek bir soyunma odasında soyunmadınız? Ya da askerde 50 kişiyle bir arada uyumadınız?
  • bazilika  (12.06.14 01:50:51 ~ 01:51:45) 
erkeğim ve çocukluğudan beri giderim. evet genelde yaşlı veya orta yaşlı amcalar var ama genç ve fit erkekler olsa banane. hastalık kapma konusu biraz görüceli. 7/24 su akan bir yer ve işeyeni sıçanı görmedim şimdiye kadar. sıcak suya doyup rahatlıyorum tüm erkeklere tavsiye ederim.

şişman teyzeleri eleştirenlere de çok kızıyorum. vücudu çirkin olan insanlar insan içine çıkmasın mı bunu mu istiyorsunuz?
  • enter saltman benim  (12.06.14 02:14:36) 
binlerce insanın ellediği kollukları-kapı kollarını tutmak, işedikten sonra ellerini yıkamayan insanlarla tokalaşmak, genel kullanımda olan para gibi eşyalara dokunmak, havuza girmek, denize girmek falan ne kadar hijyensiz ise hamamlar da o kadar hijyensiz. hatta hijyen hamamda daha fazla çünkü kaynayarak yükselen (termal olanlar) sular var, ziyadesiyle sıcak. direkt giremezsin, o derece sıcak. hamama gidip bakirliğini kaybeden de duymadım henüz. küskü korkusu varsa herhangi bir topluluktan da korkman lazım. hülasa, küçüklüğümden beri giderim ve hala hayattayım. ama bazen hamama gidenler olarak oturup konuşuyoruz, niye gelmiyorlar keşke gelseler diyoruz sizin için. şaka şaka, umurumuzda değil


  • icim urperiyor  (12.06.14 04:33:17) 
Senede bir iki.


  • [silinmiş]  (12.06.14 07:15:24) 
kardeş askerlik de mi yapmadın. hayır şatoda büyüdüyseniz normal tabi ama burası türkiye hacı. hamamdaki kese gibisi yoktur. soğuk havuzu olanlar var, sonrasında yüzmesi güzel oluyor.


  • hasmetizm  (12.06.14 08:12:08) 
ayda en az 1 kere hiç olmazsa 2 ayda bir kere muhakkak giderim. tanıdığım bildiğim temiz hamamları tercih ederim ve hangi gün hangi saatte tenha olduğunu bildiğim zamanlarda giderim.
buhar odasıyla, saunasıyla, masajıyla ve kesesiyle güzel bir deşarj olur çıkarım.
çıktıktan sonrada kendimi kuş kadar hafiflemiş, bütün maddi vemanevi pisliklerden arınmış hissederim.
hamam iyidir.
  • etna  (12.06.14 08:12:45) 
Senede 3-4 kez giderim. Arada lazım iyidir. Hijyen anlamında da erken saatlerde ve sakin olduğu zamanlarda gitmek lazım.


  • gece lampulu  (12.06.14 08:33:44) 
Ben hayatımda beş altı kez filan gitmişimdir. Unisex olanlar da vardı içlerinde. Kese, köpük masajı filan güzel de ya o sıcaklık, o buhar, o nefes alamama durumu bana göre değil. Bundan sonra da birileri zorlamazsa gitmem.


  • pandispanya  (12.06.14 09:03:23) 
  • sayns  (12.06.14 09:12:02) 
hani iyidir kötüdür çok yorum yapmayacağım da hijyen meselesi biraz saçma geldi bana:
let me think about it:
-plajda da aşağı yukarı hamamdaki kadar bozuk bedenlere sahibiz.
-plajda da aşağı yukarı hamamdaki kadar çıplağız.
-plajda da aşağı yukarı hamamdaki kadar terliyiz.
-plajda da aşağı yukarı hamamdaki kadar göbekliyiz.
-umumi tuvaletlerde de aşağı yukarı aynı yere götümüzü koyuyoruz.
-herhangi bir havuzda da aynı suya giriyoruz. (denizde de giriyoruz da o steril diyelim hadi)

ortalama bir insan şu yukarıda saydıklarımın hepsini yapıyor. hamam keyif meselesi. keyif alıyorsan steril değil diye gitmek bana kalırsa saçma. ha sevmezsin gitmezsin o ayrı. kese-masaj olayı zaten başlı başına fiyasko. onu yaptırmayacaksan hamama gitmenin ne manası var ? şöyle hamur gibi yoğuracak adam seni ki iyiden iyiye gevşeyeceksin. çıktığın zaman soyunma odasında yataklar olur peştemali çıkarmadan soda eşliğinde bi yarım saat kestireceksin.
  • syozkn  (12.06.14 10:40:20) 
Hamamına göre değişir bence bunlar.
Bir bayan olarak temiz hamam ve fırsat buldum mu severim, sevinirim.
İnsanın içi açılıyor, cildi temizleniyor, kemikleri ısınıyor yahu.
  • aithra  (12.06.14 10:57:18) 
Daha dün hamamdaydım. :)

Neyse konumuza gelelim. Saat 19:00 civarı gittiğim için bir Allah'ın kulu yoktu. :)

Önce ortam sterildi ama yine ben kendim için kullanacağım yerleri temizledim. 40 dakika kadar içeride sadece terledim. Sonra yıkandım falan. Dünden beri hâla pamuk gibiyim. Ohhh dünya varmış be.

Kısacası temiz olan yere gidin arkadaş. Evdeki banyodan çıktıktan sonra oluşan haz ve hafifleme hissi x 10'dur hamam. Bir de herkes soda içer ben çıktıktan sonra hemen bir redbull çakarım. Deneyin.
  • t3hn0  (12.06.14 16:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.