[]

Ev sahibi ile olan anlaşmazlıklarda nereye şikayet edelim?

Kardeşim bir ev tuttu kendine geçen hafta. Acemilikten dolayı eve pek bakmadan kiralamış. Evin bir odasının tavanında su damlıyor ve böcek sorunu var. Ev sahibi bunlarla ilgili bir bilgi vermemiş tutarken. Haliyle evden çıkmak istiyor. Ev sahibi de depozitoyu geri vermeyeceğini söylemiş.

Bu durumda nereye gidip bu adamı şikayet etmek gerek? Kira sözleşmesinde evin temiz bir şekilde teslim edildiği yazılıymış. Ayrıca depozito bedeli de belirtilmiş.


 
çıkması şart mı? yani halletsin ev sahibi o sorunları olmaz mı? halletmez derseniz kendi halledip kiradan düşebilir. ev sahibinin lanetlik derecesi önemli.


  • kerbeee  (11.06.14 23:23:16) 
Ev sahibinden bu sorunun giderilmesini istesin.

Eger gidermezse kendisi giderip kiradan dussun.

Eger evden illa cikicam diyosa icerideki depozito kadar evde oturup ihtarname cekerek ciksin.
  • kegums  (11.06.14 23:28:22) 
onun için bir mercii yok Yapabileceği en mantıklı şey, evi yaptırıp kiradan kesmek olur. ikinçi seçenekte evde depozito süresi kadar oturup çıkmak olur.


  • anonymice  (11.06.14 23:29:52) 
Ayın 16'sında ilk kiralarını verecekler. O tarihe kadar yapılmasını istemiş kardeşim. Adam da "apartman yöneticisi para topluyor. yaptıracak" gibisinden sallamasyon cevaplar vermiş.

İlk kira süresi kadar oturma fikrine sıcak bakmıyor çünkü bir hafta sonra çalışmaya başlayacak. Tekrar taşınmakla falan uğraşamaz muhtemelen.

Kaymakamlıktaki tüketici hakem heyeti falan iş görmez sanırım değil mi?
  • alperz  (11.06.14 23:34:46) 
evi yaptırması için ihtarname göndermeli. sözlü olursa işe yaramaz (sonradan hukuki olarak adam avantajlı olur. benim haberim yoktu dese tamam)
ihtarname noterden şart değil. taahhütlü posta gönderin.

  • ben smyrna  (11.06.14 23:46:01) 
illa cikicam diyosa kardesin yakin kilitlesin kapiyi ciksin. Anahtari ev sahibine teslim etsin ihtarname cekerek. Ev sahibine depozitonun geri verilmesi icin talepte bulunsun, vermezse dava acsin. Ev sahibine depozito + yasal faizi + yargilama ucreti + avukat masrafi + evin bos kalacagi sureye patlar.

Ev sahibi evin kusursuzlugunu ispat zorunda ki zaten apartman yoneticisi durumu biliyo diyosunuz. Onun tanikligini almak suretiyle depozitonuzu yargilama sureci sonunda tahsil edersiniz.

Hakem heyeti falan tiras onlar.
  • kegums  (11.06.14 23:46:10) 
evi kontrol etmediği için kardeşiniz hatalı gibi duruyor maalesef :/
böcek anlaşılmayabilir ama tavandan akıntı büyük ihtimalle dikkat edilse görülürdü.

  • aithra  (12.06.14 11:12:10) 
Usta hatalı belli ki kardeşim zaten. Biz durumu nasıl toparlarız diye bakıyoruz. Yoksa kulağını çektim keratanın.


  • alperz  (12.06.14 11:59:18) 
Tanıdığım bir avukata gönderdim kardeşimi İzmir'de. İhtarname çekmişler. Önümüzdeki hafta adam yola gelmezse açın davayı dedim.


  • alperz  (12.06.14 21:12:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.