[]

kelime ezberleme yöntemleri nelerdir

soru başlıkta. hazırlık sınıfı öğrencisiyim bir kez tekrar yaptım eğer bu senede kalırsam türkçe eğitim veren başka bir okula gönderecek okulum. final de geçemedim bir hafta sonra bütüm var. ben kelime ezberlemekte çok zorluk çekiyorum. ezberlesem bile bir kaç gün için de unutuyorum ezberlediğim kelimeyi. sizin bildiğiniz daha çabuk ezberleme metodları nelerdir? Ne yapmalıyım?




 
kelimeyi 20 defa türkçe karşılığı ile birlikte yaz.
cümle içinde kullan.
mutlaka o kelimeyi veya kelimeleri de kullandığın bir kompozisyon yaz.
günlük konuşmada kelimeyi kullan.
sık baktığın yerlere not et (telefon, bilgisayar ekranı, not defterin, buz dolabı vb)
  • lesmiserables  (11.06.14 23:22:08) 
hemen hemen hepsini okudum orada yazılanların. fakat ben bu saatten sonra ingilizce öğrenmeyi geçtim ona önümüzdeki yıl devam edeceğim amacım sınavı geçmek. buna yönelik çalışmak istiyorum zaten elimde ki süre de öğrenmeye yetecek kadar değil.


  • belkider  (11.06.14 23:36:18) 
kelimeyi türkçe karşılığı ile yazıyorum 20 olmasa da 15 oluyordur. fakat bir etkisini göremedim ne yazık ki cümle içinde kullanmak daha cazip geliyor onu da be yapamıyor muyum işime mi gelmiyor anlayamadım.

şu sıralar eve hapsetmiş durumdayım kendimi. tek yaşıyorum bir hafta sürem var ve geçmem gereken bir sınav. günlük konuşma gibi bir durumum yok açıkcası.

sık baktığım yerlere yazmak iyi fikir şuan bilgisayar başındayım mesela bir post-it ile ekrana yapıştırabilirim hem her zaman kelimeler gözümün önünde olur.
  • belkider  (11.06.14 23:40:11) 
kısa bir sürelik ilgilenip kenara atınca maalesef kısır bir çalışma oluyor. 20 kere yazmayla son 10 günde belki 100 yeni ingilizce kelime, 100 yeni rusça kelime öğrenmişimdir. olmuyor demeyip sürekli hale getirmek lazım. dil olgusu böyle çünkü; öğrendikçe daha çok öğreniyorsun. kademeli olarak artıyor öğrenme kapasiten.

tek yapman gereken konsantre olup düzenli şekilde (20 ise mutlaka 20, 30 ise mutlaka 30 kere yazmak vb.) çalışmak. kompozisyon şart; günlük konuşmasan bile mutlaka kendi kendine düşünürken biraz da ingilizce cümleler kurarak düşünmeye çalış. bir süre sonra alışkanlık getireceksin ve istemsiz olarak ingilizce kullanacaksın.
  • lesmiserables  (11.06.14 23:50:30 ~ 23:51:20) 
20 kere türkçesini yazmak nedir ya. kısa süreli hafızada yer edinir, hiç bir işe yaramaz.

kelimelerin anlamlarını ingilizce olarak kendin açıkla. eş anlamlarını, zıt anlamlarını yaz. cümle içinde kullan kelimeleri kendin kur tabi cümleleri. bi deftere yaz öğrendiğin kelimeleri bu şekilde. sürekli olarak tekrarla bu kelimeleri o defterden. ben bu şekilde geliştirdim kelime haznemi, istikrarlı olursan işe yarar.
  • aydonno  (11.06.14 23:59:07 ~ 12.06.14 00:01:18) 
öneriler için teşekkür ederim. zıt anlamlı ve eş anlamlırını yazıyorum zaten. ingilizce düşünme olayı mantıklı geldi deneyeceğim.


  • belkider  (12.06.14 00:31:54) 
okulda biz her hafta iki hikaye işlerdik reading derslerinde. kitapta koyu renkle yazılmış kelimeler vardı o kelimelerden haftalık sözlü sınav olurduk. ingilizce anlamları ve örnek bir cümle ezberler girerdik o sınavlara 4 yıl geçti hala kelimeleri hatırlıyorum. ingilizcesini öğrenmek türkçe anlamını ezberlemekten daha kalıcı oluyor . birde örnek cümle çok yardımcı oluyor.


  • kuzey li  (12.06.14 00:44:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.