[]

ebay tc kimlik numaramı istedi

bayağı tc kimlik numarası demiş türkçe olarak lan.

mailde diyor ki "failure to provide this information will result in your order being delayed by turkish customs.". mealini tam olarak kavrayamadım, being delayed derken kargonun bana daha geç ulaşacağından mı bahsediyor yoksa tc kimlik nomu alana kadar ulaşımını erteleyeceklerinden mi?

arkadaşım araştırmış biraz da, her türk vatandaşının yurtdışından yılda beş ürün sipariş etme hakkı varmış. geçen sene kırk elli kere alışveriş yaptım yurtdışından, bu sene de şu zamana kadar yirmiyi bulmuştur herhalde. hep ufak tefek şeyler satın alıyorum; bileklik, tişört, telefon kılıfı falan gibi, yani gümrüğe takılacak elektronik aletler, mücevherler, parfümler falan değil. bunun kontrolü için isteniyor olabilir denmiş internette, böyle bir durum mu var yoksa?

ekleme: maili koymayı unutmuşum ehe.

"According to the customs laws of Turkey, your TC Kimlik Numarası (Turkish Republic Identification Card Number) is required for final customs clearance and delivery of your order.

You'll receive an email from i-Parcel requesting your TC Kimlik Numarası. A sample message is below. Please review the message from i-Parcel and follow the instructions within, so that your item can be delivered to you.

In accordance with the Global Shipping Program Buyer Terms and Conditions earlier approved by you, i-Parcel is an authorized service provider appointed by Pitney Bowes to collect and process the personal data required for delivery and customs clearance of goods into Turkey. The information that you provide to i-Parcel will be subject to i-Parcel privacy policy, found here: www.i-parcel.com

Please note: Failure to provide this information will result in your order being delayed by Turkish customs.

Thank you for your attention to this matter and thanks for shopping on eBay."

 
bu bilgiyi vermezseniz turk gumrugu'nde gecikme yasanir diyor.


  • osuruklu  (11.06.14 17:06:36) 
i parcel istiyo, ebay değil. nedeni de gumrukte olan 150 dolar mı euro mu ne sınırı.


  • anonymice  (11.06.14 17:10:03) 
@osuruklu: gecikme ama di'mi, eminiz. gümrükte takılı kalma gibi bir durum yoktur herhalde, on dolarlık pokemon kartları da gümrükte kalacaksa artık diyecek bir şeyim yok.

@anonymice: ebay istedi dedim işte, iparcel ebayden istemiş, ebay de elinde olmadığı için bana yönlendirmiş herhalde. satın aldığım ürünlerin toplam ücreti türk lirası olarak bile yüz elli lirayı geçmiyor, daha öncesinde ds oyunu falan almıştım o zamanlarda bile böyle hareketler yapmadılar zalımlar.
  • knight of cydonia  (11.06.14 17:10:10 ~ 17:11:49) 
evet evet, size iparcel'den bir mesaj gelecekmis, asagida da bir ornegi var demisler. "urunun tarafiniza teslim edilebilmesi icin bu bilgiyi paylasmaniz lazim" demisler. sorun yok yani, tc'yi ver, pokekartlari al :)


  • osuruklu  (11.06.14 17:29:37) 
@osuruklu: heh iyi, bana ulaşacak yani. iparcel'den mesaj geleceğini falan anladım da gümrük olaylarıyla alakasız olduğum için ürün gelecek mi kalacak mı anlayamamıştım, teşekkür ederim. gotta catch 'em all!


  • knight of cydonia  (11.06.14 17:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.