[]

roland micro cube amfi

ikinci el olarak 350 tl civarında bir fiyata buldum. satın almayı düşünüyordum ama buradan fikir amaçlı sormak istedim. elimde ibanez rg370dx var. uyum sağlar mı? ses yüksekliği tatmin eder mi?

ev dışında kullanma amacım yok, zaten hobi olarak takılıyorum kendi çapımda.

bir de amfiyi bilgisayara bağlayıp guitar rig programı ile kullanabilir miyim?

 
o amfiye ukulele bağlasan bile tatmin olursun, öyle bir canavar. denemedim ve yapanı görmedim ama teknik olarak bilgisayara bağlayabildiğine göre guitar rig ile de kullanabilirsin bence.


  • baba jo  (11.06.14 14:02:51) 
guitar rig'den performans alman için iyi bir ses kartına ihtiyacın var. yoksa tonlar zayıf kalıyor ve çok dip ses geliyor. 350 liraya alacağın ses kartı da fayda etmez.

micro cube tonları fazla dijital geliyor bana. eğer taşımayacaksan roland cube da alabilirsin. veya micro cube tarzı vox mini daha güzel geliyor bana. yine de fiyatı fena değil temizse al gitsin derim.
  • r_u_h  (11.06.14 14:37:10) 
2 yıl önce aldım. gitarla çok uğraşmadığımdan amfiyi fazla kullanmadım. 1-2 kez okulda konser için kullandım. orta boyutta bir konferans salonunu idare edecek kadar ses çıkartıyor. ev kullanımı için volume potansını bir kaç kademe üstüne çıkaramıyorum, hayvani boyutta ses çıkarttığı için.

6+1 efekt veriyor. efekt pedalından alacağın verimin yanından geçmiyor tabi. ama ortalama bir pedalın 200 lira civarı olduğunu düşününce fena değil efektleri. başlangıç seviyesinde fazlasıyla yeterli, orta düzey için idare eder, ileri düzey kullanıcı için yetersiz gelir efektleri. üzerinde 6 efektin dışında 4 tane chorus, flanger vs. veren komutlar var. onlar bayağı iyi bence.

amfinin en önemli eksiği eq ve efekt parametlerinin olmaması. high-mid-low ayarı yok amfide. efektler için de gain parametresi dışında potans yok.

pille kullanım muazzam bir olay. 6 tane pille epey uzun süre tam verimle kullanabilirsin.

amfi böyle. almak istersen ben de satıyorum bu arada. 300 tl'ye.
  • nodrap  (11.06.14 15:04:58) 
ses yüksekliği kesinlikle tatmin eder. efektlerini de mükemmel olmasa da başarılı buluyorum ben. bir de yeni gx serisinde i-cube diye bir olay var www.rolandus.com da bir incele istersen.


  • gizemlikovboydankacankertenkele  (11.06.14 16:40:53 ~ 16:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.