[]

Kedinin ısırması nasıl engellenir

Kedim 2 aylik. Asiri derecede isiriyor bizi. Hatta su an isirmasindan ellerim sizliyo yazarken :( annemi beni babami surekli her firsatta isiriyor hafifce vuruyoruz hayir diyoruz ama yok dinlemiyor oyuncaklari da var bi suru oynamiyor yine bizi isiriyor. İlla da et isiricak t shirtu falan isirsin dedik yok illa et. Annem sokaga atti atacak her firsatta aticam bunu diyo. Evde buyudu sokakta yasayamaz :( napicagimi sasirdim..




 
yav çok fazla elleşmeyin. böyle şeyler yaptığında koridora çıkartın, kapıyı kapatın. kendi kendine oynasın orda, sakinleşsin biraz.

sert hareketler yapmayın, daha çok küçük.

ya ayrıca anneniz lütfen biraz anlayışlı davransın. bebek o daha. kedi ondaki gerginliği alarak daha da üstüne gider olayın. relax relax.
  • mea maxima culpa  (10.06.14 22:29:52 ~ 22:30:10) 
Koridora koyunca da miyavlamaya basliyor..


  • matilda  (10.06.14 22:32:37) 
spreyle su sikin. bir sekilde cezalandirmak lazim. bir de kediyle oynayin, bir ip filan bile verseniz onu kovalar, enerjisini atar biraz. valla kediler genetik olarak da bazi huylari kapiyorlar, ozellikle sokak kedisiyse daha agresif olabiliyorlar, yapacak bir sey yok.


  • fortisvita  (10.06.14 22:36:12) 
enerjisini mi atamıyor acaba? yumakla oynatsan, ya da kağıdı top yapıp atsan ona doğru, lazer varsa onunla da oynatabilirsin. lazere deliriyorlar zaten :)


  • rock n roll  (10.06.14 22:37:14) 
oyun oynayarak dikkatini dağıtın, kendi kendisine oynamaz o oyuncakla, kedi oltası alın mesela, çok şaane sonuçlar veriyor


  • karakadife  (10.06.14 22:37:16) 
yavru kediler 1-1,5 yaşına kadar hiperaktif olurlar. insanı bunaltırlar.

koridora çıkartın dediğimde şaka yapmıyordum. ben hep öyle yaptım. miyavlar miyavlar geçer. öğrenir.

şurada duyuru içinde basit bir arama yaparsanız en az 100 tane 2 aylık kedim ısırıyor ne yapayım duyurusuna rastlarsınız. ne yazık ki bu böyle.

ayrıca bu hayvan, sizin oyuncağınız değil. dediğim gibi çok fazla elleşmeyin. ara ara bırakın başka yerde dursun.
  • mea maxima culpa  (10.06.14 22:41:28) 
ısırdığında üzerine su atabilirsiniz. Yüzüne üflerseniz kaçar. Isırdığı anda kucağınızda falan ise önce suratına üfleyin sonra atın yere. O zaman yapmıyorlar. Bir de ısırdığı yerlerinize kolonya sürün baya etkili. Kokusundan rahatsız olup ısırmıyorlar bir daha. Şu anda bende de var ufak bir kedi ben bu şekilde başa çıkıyorum.


  • Dr_Stat  (10.06.14 23:23:35) 
benim 1,5 aylık kedimle ortanca kedim top gibi oynuyor, güreş tutuyor, canını çıkartıyor. beni ısıracak bulaşacak hali kalmıyor yavrunun. tavsiye ederim :)


  • mea maxima culpa  (10.06.14 23:33:46) 
benim kedim 6 yaşında. 20 günlükten beri bende kendisi. hala ısırıp tırmalıyor. bazen düzelmeyince düzelmiyor..


  • sta  (10.06.14 23:58:10) 
sadece dişleri kaşınıyor. Benim miniş de ellerimi dişliyordu. Çekmeye çalışmadığım sürece canımı hiç o denli acıtmadı. 2 parmak büyüklüğünde küçük bir peluş alın onunla oynatın. Benimki daha büyük boydaki şeyleri av olarak görmediği için oynamıyor. Şu an 7 aylık. Hiç bir şekilde ısırmıyor.


  • pirenses  (11.06.14 10:06:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.