[]

toplu taşıma kullanırken vahşileşenlere ne yapmalı?

iyi akşamlar,
metrobüs, otobüs, dolmuş kullanırken İstanbul'da doğal seleksiyona uğramamak için ne yapmam gerek?

sabah gideceğim yere geç kaldım, dolmuş bekliyorum. çok da geçmez dolmuş bindiğim yerden. bir tanesini uzaktan gördüm ilerledim geldiği yöne doğru. şoför eliyle "bir kişilik yer var" işareti yaptı ve durdu. tam bineceğim, ama saniyelik bir duraklama yaşadım eteğimi toparlayıp binecektim çünkü yahu o saniyelik sürede kadının biri beni bir güzel koluyla ittirip, çocuğunu da kucakladığı gibi attı kendini arabaya. "hanımefendi, bakın ben binecektim adliyeye gidiyorum çok geç kaldım." dedim. "AA, BANA NE BE DELİ Mİ NE?" dedi. bu ne şimdi? ne yapmalıydım? dolmuşa binsem güzel güzel yetişecektim.

metrobüse binerken tam kapının denk geldiği yerde bekliyorum ki ilk ben bineyim. oturayım ya da doluysa da iyice dolmadan bineyim. arkadaki insanların beni savurması yuzunden binemedim. öyle aheste hareket eden biri de değilim ama insanlar çok acımasız. ittiriyor, bağırıyor... bir şey dersem saygısızlık olacak gibi ama bu şekilde de ezildiğimi hissediyorum. özellikle zincirlikuyu aktarmasında sağımı solumu çarpıyorum kapıya ittirenler yüzünden.

uzun anlattım ama çok doldum. değiştirmek istiyorum artık bu durumu. canıma yetti.

vakti olup da öneri vereceklere şimdiden teşekkür ederim.

 
ara sıra halkın arasına karışmanız sağlığınız açısından iyi oluyor kraliçem, yaygın mikrop ve virüslere karşı bir nevi aşılanmış oluyor, hastalıklara bağışıklık kazanmış oluyorsunuz.


  • vfgerty  (10.06.14 21:17:38) 
küçük bir otomobil almalısınız tabii önce ehliyet.


  • protrek  (10.06.14 21:19:22) 
motör de alabilirsiniz kraliçem.


  • anonymice  (10.06.14 21:21:18) 
oo linç... bir ben varmışım demek ki bu toplu taşımada ezilen, ne güzel.


  • kırmızıkaşekaban  (10.06.14 21:24:12) 
oğlum ne biçim konuşuyosunuz lan kraliçenizle, terbiyesiz herifler?

şaka bir yana, bu istanbul'un gerçeği ne yazık ki. sizi hırpalayan insanların çoğu sizden daha kaba değiller günlük hayatta, emin olabilirsiniz.

dövüşmekten ya da nispeten daha az kalabalık saatlerde/rotalarda yolculuk etmekten başka şansınız yok ne yazık ki. ben yaşlılara, elinde fazlaca yük ya da çocuk olan insanlara basmamaya çalışıyorum. gerisini ezip biçiyorum. oturmak için falan değil... binebilmek için sadece. söğütlüçeşme'ye giden o metrobüste küçük bir alan kaplayabilmek için. belki de binişimi tamamlayamadan, kapıda teslim edeceğim ruhuma metrobüsün havasını solutabilmek için...

alternatifiniz, şansınız yok.

savaşacaksınız.

binene dek.
  • pescador  (10.06.14 21:25:41 ~ 21:26:03) 
Ayni sekilde vahsileseceksin. Karsindaki insan gibi davransa sen de oyle davranirsin


  • Idonthaveausername  (10.06.14 21:29:54 ~ 21:30:05) 
Yasaya yasaya tecrube kazanıyosunuz baska yolu yok..


  • yemektehamsivar  (10.06.14 21:32:46) 
insanların insanca davranmasını beklemek ne zamandan beri snobluk/halktan kopukluk/kraliçelik vb. oluyor? bir insanın otomobili olmayabilir, toplu taşaımayla gitmek isteyebilir, yine de çevresindeki insanların medenice davranmasını beklemek hakkı. ayrıca hadi örnekteki kişi genç, yaşlılar, engelliler (özellikle engeli yahut hastalığı dışarıdan belli olmayan pek çok kişi var) vb. ne yapsın? ha derseniz ki bizim memleket budur, milletimizin en temel özelliği medeniyetsizliktir o ayrı mesele.

soruya yanıt: dedikleri doğru, yaşaya yaşaya tecrübe kazanacaksınız. ama bu yalnızca sizin "yer kapmanıza" yardımcı olur. yoksa metrodan hatta asansörden siz daha çıkmadan girmeye çalışan insanları gördükçe sinirinizin oynaması ve memleketinizdeki insanlar için üzülmenize bir çare yok gibi. bu arada otomobil de her zaman çare değil. benzer sorunlarla kendiniz araba sürerken de karşılaşacaksınız.
  • microfiction  (10.06.14 21:35:32 ~ 21:38:48) 
İlk örnekte yapacak bir şey yok, öyle bir insana ne deseniz boş.
İkinci örnekte yüzüne bakıp, al bin hadi, deyip geri çekilirdim herhalde. Metrobüse mümkün oldukça binmemeye çalışıyorum, toplu taşıma beni geriyor ki gerilmekte haklıyım çünkü ne zaman binsem bir şey oluyor. Bir kere metrobüste iki koltuk arasındaki dar mesafede duruyorken teyzenin teki boş koltuğa geçmek için önümden geçmeye çalıştı, ama ge çe me di sıkıştı. Ben de sakince geri çekilip, insan içinde sevişmemize gerek yok, demiştim. Karşımdaki insan güldü, e ben şimdi daha ne diyeyim böyle insana... O yüzden mümkün olduğunca yoğunluğu az olan hatlar kullanmak, mümkünse yürümek en temizi.

  • blues buzz  (10.06.14 21:41:24) 
medeniyetin tam olarak uğrayamadığı topraklarda bunun pek bir çözümü yok. araba da alsan trafik içerisinde farklı sorunlarla karşılaşacaksın. ama ben inatla en azından metrobüs kullanmıyorum mesela. yine toplu taşıma kullanıyorum, yolu da uzatıyorum ama evden erken çıkıp daha medeni bir şekilde gitmem gereken yere ulaşmanın hesabını yapıyorum. tabii bu süreçte yine karşıma çıkan bu insanlıktan nasibini almamış tiplerin gözlerinin içine bakıyorum sadece, bir anda sakinleşiyor birkaç saniye önce gözü dönen manyak. etkili bence. ha ayrıca senin şu yazdığın duyuruna verilen cevaplara da bakacak olursak, bir bok değişmeyeceği aşikar.


  • tonoto  (10.06.14 21:44:43) 
hacı tekniği veriyorum şimdi sana bak. metrobüs benim gibi davarlar yüzünden 1 adımlık mesafe bırakıyor yaklaşırken. metrobüs durmadan önce bir adım atıyorsun ileri doğru(o bir adım inanılomaz bir avantaj sağlıyor sana) ondan sonra duruma göre sağa veya sola yakınsan yapacağın haraket şu misal sağ tarafa gidiyosun, sağ taraftaki direği tutuyosun hop sağ taraftaki trafik kitleniyo. sen de direği hiç bırakmadan döne döne yerine oturuyosun kalabalığın etrafından dolanarak. olmadı rugbyciyim ben sana 3-5 tackle haraketi öğretirim duruma göre.


  • troll degil  (10.06.14 22:21:43) 
sirf bunun araba alma, suruculer daha da stresli ve hayvan. gidecegin yere erken gitmeye calis. baktin cok rahatsizsin, vasita degistirirsin.

ayrica kendini ezdirme ama kavgaya da mahal verme derim. boyle tipler cirkef olur, olayi daha da sundurur. uzulen yine sen olursun. yerinde tepkini ver, gec.
  • goo.gl  (10.06.14 22:49:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.