[]

Italya vize icin mulakata cagirdi ne yapicaz?

Bunlar ne soracak bana? Gecen yil cek cumhuriyetinden basvurmustum turla, ilk vize basvurumdu bombos pasaportla mulakata cagirmadan verdiler vizeyi.
Daha onceden vizem oldugu halde niye cagirirlarki gorusmeye? Cok sikistirilar mi beni neye nasil cevap verecez? Maasimi parami falan mi soracaklar? Hesaptaki paranin bir kismi banka kredisi idi dokumde gozukuyor. Maas bordrom asgari gozukuyor ozel sektor oldugu icin. Birde salak gibi 1 yil onceki vizede basili olan fotografi vermisim vize icin. Basvuru iletisim kopuklugundan 1 ay bekledigi icin benim benim rezervasyon bilet falan yalan oldu simdi oraya gitmeden yeni rezervasyonlari ayarlayip gostermem mi lazim? Ya da siz bana su tarihlere verin ben rezervasyonu ayarlarim desem olmaz dimi:) Daha once hic mulakata gitmedim ne sorarlar yaw ne cevap vereyim? Birde ne giydigimin onemi var mi?



 
aynısı bir arkadaşımın daha başına geldi, ilk vizesiydi gerçi, neden gidiyorsunuz demişler, turla gezecem demiş, bunun gibi bir iki ıvır zıvır soru ve vizeyi aldı. zorlayacaklarını sanmam.


  • paltar yuyan masin  (10.06.14 19:25:28) 
REzervasyon olayini ne yapsak?


  • delifaruk  (10.06.14 19:35:03) 
yap booking den ücretsiz para iadeli rezervasyon olsun bitsin.


  • delidir yakalayin  (10.06.14 19:40:01) 
direk konsolosluk mu yoksa vfs global gibi bir firma mı çağıran?


  • sanal uyku  (10.06.14 19:41:25) 
@sanal uyku direk italya konsoloslugu.


  • delifaruk  (10.06.14 20:33:35) 
Vizeti onaylayacaksa hemen orda veriyor mu yoksa idataya mi gonderir? 9 hazinran milano gidis - 15 haziran napoliden donus biletleri zaten almistim. Gidis bileti yalan oldu. Yarin gorusme var carsamba gunu, persembeye milano gidis bilet alsammiki vizeyi hemen verir mi kusura bakma 1 ay beklemissin deyip:) En azindan donus bileti yanmasin..


  • delifaruk  (10.06.14 20:41:11 ~ 20:42:10) 
Birde su var, bu persembeden pazara 4 gunluge dusursem programi, bu saatten sonra bookinden yapacagim rezervasyonlarin iptal imkani yok. Yarin sabah gittigimde persembeye aldim seyahat baslangicini desem rezervasyon gostermem lazim. Birde vizeyi onaylamazsa ya da pasaportu idataya gonderirse 300tl civari daha cope gidecek. Suan vizem reddedilmis olsa 1000tl zararim var. Persembe gidis icin vizeyi onaylayip aninda vizeli pasaportu elime verirse 430tl lik donus biletini kurtariyorum.


  • delifaruk  (10.06.14 22:44:03) 
bugun gittim gorustum. Gayet guler yuzluydu hicbir ters konusmasi olmadi hanimefendinin. Ama cok fazla soru sordu be.

+Kisa seyahatinizi aciklar misiniz?
-Milanoya iner inmez venedige gecicem sonra floransa sonra roma falan filan...
+Nasil sigdiracaksiniz 4 gune?
-Mecbur kaldim pasaportum 1 aydir burada bekledigi icin gidis ucagim kacti 7 gunluk seyahati 4 gune dusurdum. yarin icin yeni bilet aldim iste burada
+hangi tur bu?
-tur degil kendim gidiyorum, gecen seneki tur idi.
+hee gecen senedende vizeniz var dimi sizin (sayfayi acip vizee bakti)
-Evet
+Donusu biletini alitaliadan almissiniz, bunu satinmi aldiniz siz?
-Evet biletleri satin aldim rezervasyon degil
+Bu pahali degil mi?
-en ucuzu buydu (siritarak)
+Italyayi tercih etmenizin ozel bir sebebi varmi?
- Italyadaki turistik yerler
+Italyada tanidik arkadas falan varmi?
-Hayir hic tanidigim yok orada yasayan
+Tek mi gidiyorsunuz arkadaslarinizla mi?
- Tek basima gidiyorum
+Aileniz istanbuldami
-Evet
+anne baba?
-Evet
+Kardes var mi?
-evet kardeslerim var
+burdalar mi beraber misiniz?
-evet annem babam kardeslerim beraber yasiyoruz
+ masraflari kendiniz karsliyorsunuz
-evet kendim
+hesabinizdaki kendi birikimleriniz sanirim
-evet kendi param
+ne isle mesgulsunuz
-su isle mesgulum
+bu firma aile sirketi mi sizin aileniz mi?
-hayir bizle alakasi yok, ben burda calisiyorum

aklima gelmeyen birkac soru daha sordu sonra bir sikinti gozukmuyor ama komisyon inceleyecek umarim verirler ama yarin ucusunuz var pasaportunuz yetisir mi bilmem dedi. Ama madem boyle bir gecikme olmus yardimci olmaya calisiriz pasaortunuzu buradan alabilirsiniz duruma gore dedi. Yarin sabahin korunde pasaportumu teslim etti, etti. Etmedi bir ise yaramaz zaten.
  • delifaruk  (11.06.14 17:31:56 ~ 17:32:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.