[]

Yüksek lisans?

Selam akademik insanlar,

Mühendislik okudum, hali hazırda çalışıyorum ama İşletme yüksek lisansı da yapmak istiyorum.

-ales puanım iyi sayılır(89) ama ortalamam düşük(2.40) Kabul alma şansım var mı tezli yüksek lisans için?

-ayrıca hiç bir yabancı dil belgem yok. yüksek lisans için üniversitelerin açtığı kendi ingilizce sınavları oluyor, onlara girmeyi düşünüyordum. Fakat mezun olduğum üniversitede(Yıldız Teknik) ingilizce sınavının tarihi geçmiş.İstanbulda başka bir üniversitede var mı bildiğiniz, yabancı dil sınavına girebileceğim ve sonra başvuru yapıp kabul alabileceğim?

Teşekkürler.

 
Çoğu okul en az 2.50 istiyor yüksek lisans için (en azından devlet üniversiteleri). Sıralamada üst sıralarda olabilmen için not ortalamasının daha da yukarılarda olması gerek. Ancak özel üniversitelerin bölümlerini incelersen farklı koşulların olduğunu görebilirsin.

Yabancı dil de yine okuldan okula farklılık gösteren bir konu. Çoğu YDS, TOEFL ve eşdeğeri belge ister. Yoksa da yine bazı okulların kendi uyguladığı yabancı dil seviye sınavları oluyor. Bunları deneyebilirsin.

Dediğim gibi her üniversitenin İşletme bölümlerine tek tek bakarsan, koordinatörleriyle iletişime geçersen daha iyi bir fikir edinebilirsin.
  • razvan rat  (10.06.14 18:33:19) 
ales falan iyi ama türkiyedeki çoğu devlet üniversitesi 2,5 diye bir psikolojik sınır uyguluyor. yani 2,51 desen yardır diyecektim ama en az 2.0 şartı olan devlet okulları (yani geçme olayı sadece)olabilir biraz araştır ama değer mi bilmiyorum.

Vakıf okullarında çok rahat yaparsın.

Ama vakıf okullarına vereceğin parayla yurt dışında ortalama bir okulda yapmanı öneririm ben. orada ortalamaya takılmayan çok okul olduğu gibi ielts'de 6-6,5'u geçmen yeterli oluyor.
  • shafuck saiser  (10.06.14 18:42:09) 
ben herhangi bir 2.50 ibaresi görmüyorum. www.fbe.yildiz.edu.tr

transkriptindeki geçme notun 50 değilse dönüşüm çetveliyle 2.40 olan notu artar. Ancak bunun için de transkriptinde puanının gözükmesi gerekmekte.
  • acukali ekmek  (10.06.14 19:40:04) 
@acukalı ekmek yıldızda ortalam koşulu kaldırıldı demişti bi arkadaşım ama üniversitenin yaptığı yabancı dil sınavı geçmiş bildiğim kadarıyla. Ales puanımda bu seneden sonra bi işe yaramayacak, bu sene bulayım diyorum bi yer.


  • contavolta  (10.06.14 21:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.