[]

Fotoğraf nasıl oluşur (teknik bilgi)

Görüntü nasıl bir levhaya kalıcı olarak işleniyor? teknik olarak bunun açıklaması nedir?




 
iş filmde bitiyo. eski makinelerde filmlere gelen ışık belirliyor. filmi yakarak.. fazla ışık alırsa film komple yanıyor. foton olayı..

yeni nesil için ise; www.youtube.com
tek fark film yerine görüntü sensörü
  • onikionikibinonalti  (10.06.14 02:57:16) 
peki bu filmin maddesel olarak özelliği nedir? nasıl ışık onu yakarak üstünde kalıcı görüntü oluşturuyor? fotoğraf makinesinin dışındayken neden yanmıyor bu filmler?


  • oddyseus  (10.06.14 03:05:22) 
ortamın karanlık olması lazım.


  • all girls dream  (10.06.14 03:06:35) 
@all girls dream karanlık olması gerektiğini biliyorum. O zaman daha spesifik olayım. Asıl sorum şu; filmin maddesel özelliği nedir ki foton ile etkileşime girip yanma tepkimesi verebiliyor? Mantığı gümüşün ışıkta kararmasından mı gelmektedir? Yani teknik bilgi istiyorum teorik değil.


  • oddyseus  (10.06.14 03:15:23 ~ 03:16:36) 
gümüşün ışığa verdiği tepkiden kaynaklanıyor. renkli filmi falan teknik olarak anlatabilmem mümkün değil tabi ama hep gümüş yüzünden. gümüş ışıkla karşılaşınca kararıyor.
fotoğraf makinesinin dışındayken neden yanmıyor film? yıkanmamış filmi çıkarırsak yanıyor. karanlık odada önce filmdeki gümüş aktive ediliyor, filmde görüntü oluşuyor. arkasından önce tepkimeyi durduran bir çözelti, sonra da kalan gümüşleri film yüzeyinden uzaklaştıran durdurma banyosu uygulanıyor; filmin üzerinde ışığa tepki verecek bir şey kalmadığı için görüntü sabitlenmiş oluyor.

  • kobuzchu kiz  (10.06.14 13:50:17 ~ 13:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.