[]

ingilizce nasıl geliştirilir?

4 yıl önce hazırlık okudum c1 seviyesinde bitirdim hazırlık okulunu, 1. sınıftaki inglizce dersinden muafiyet aldım c1 sertifikam var diye. O zamanlarda c1 değildim ama b1,5-2 seviyesine gelmiştim. yabancılarla akıcı şekilde konuşup muhabbet edebiliyordum veya bir kaç kez sözlüğe bakarak veya hiç bakmadan 2-3 sayfalık yazıları rahatlıkla okuyordum.(tahmini olarak seviyem belli olsun ona göre kitap önerirsiniz diye bu ayrıntıları yazdım)

bölüme geçtikten sonra ingilizce dersler aldım ama hepsinde ezberleyip girdim sınavlara ve kendimi dil konusunda çok eksik hissediyorum. hazırlıkta öğrendiğim kelimelerin çoğunu unuttum seviye sınavına girsem ucu ucuna b1 çıkarım. seneye okul bitiyor iş konusunda dil önemli bir artı hazır önümde yaz tatili varken biraz çalışıp kendimi eski seviyeme getireyim diyorum ama nasıl bilmiyorum.

2-3 ay önce effortless english dinliyeyim dedim ama iki dakikalık bir podcasti yarım saatte anlatmasından çok sıkıldım ve bıraktım.

 
filmleri ve dizileri ingilizce altyazılı olarak izlemeni öneririm ve mutlaka konuşma pratiği yap.


  • right here in my arms  (09.06.14 23:12:34) 
her türlü izliyorum tükçe altyazılı,ingilizce altyazılı, altyazısız. onları anlama da pek sıkıntı çekmiyorum. 20 dakikalık sit-com da toplasan 10 cümleyi ya kaçırırım ya kaçırmam (değimlerin çok fazla kullanılmadığı friends, scrubs gibi dizilerden bahsediyorum) ama işler kitap, makale olunca sarpa sarıyor.
pratik içinde pek sansım yok, çevremde konusacağım kimse yok :/

  • kuzey li  (09.06.14 23:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.