[]

pilot olan olmak isteyen var mı tavsiyeler

üniversite 3. sınıfım seneye bitecek gibi duruyor. ingiliz edebiyatı okuyorum çok alakasız ama bitirince pilotluk eğitimi almak istiyorum. türk hava kurumu üniversitesinin böyle güzel bi programı var kafama yatan gerçi çok pahalı ama :( neyse başka tavsiyesi olan (pilotaj programı olabilir, izleyebileceğim yol olabilir, işime yarayabilecek herhangi bir bilgi olabilir.)
bide kadın olduğum için ailemin bile bir önyargısı var. ama bana dezavantajdan ziyede avantajmış gibi geliyor. sizce???



 
thy'nin programı edebiyat bölümlerinden almıyor. okulu bitirdikten sonra özel uçuş okullarına girebilirsin (ki hem çok pahalıdır, hem sonrasında bir o kadar para daha verip tip eğitimi alman gerekir, hem de bunların hiçbirisi sana iş sağlamayabilir) ya da tekrar üniversite okuyup pilotajı kazanmayı deneyebilirsin. aklıma başka bir şey gelmedi.

bence özel uçuş okulları çok büyük risk. hem miktarlar çok yüksek hem de iş garantisi yok. uçuş deneyimin olmak zorunda. bunun için bir süre acayip yerlerde acayip uçaklarla çalışman gerekebilir. yani 200 bin doları verip her şeyi hallettin diyelim 2-3 senede, sonra altına b737'yi verip THY bünyesinde çalıştırmıyorlar.

kadın olmanın avantaj ya da dezavantaj oluşturacağını düşünmüyorum. avantaj oluşturmasına sebep görmüyorum açıkçası, sen neden öyle düşündün?

(pilot olmak istiyorum, kendi araştırmalarımda öğrendiklerimi yazdım. pilot olan, pilotaj okuyan varsa daha net ve sağlıklı bilgi verecektir)
  • pescador  (09.06.14 22:06:35) 
bende edebiyat gibi bölümlerden almıyorlar diye duymuştum ama sitesine girip baktım öyle birşey yazmıyor. şuan tekrar arayınca bulamadım ama bir yerlerde 4 yıllık bir lisans programı mezunu deniyordu.

evet haklısın cidden maddi manevi hiç kolay değil yani sabır lazım. ama hemen versinler 737yi uçayım gibi bir acelem yok açıkcası. zevk almadığım bir meslekte sürüneceğime diyorum :)

bir arkadaşım geçen yıl mezun oldu thkdan ama şuanda isşiz yani garip bir durum aslında. mezunların çoğu yerleşmiş ama elbet heryerde olduğu gibi rekabet vardır. daha iyisini tercih ediyorlardır
babam eski havacı ona düşüncemi söylemeden önce sormuştum kadın pilotları. havayolları bünyelerinde çalıştırmak ister dünyada ve türkiyede az var çünkü demişti. hep öyle düşünmüşüm :)
  • cusoon  (09.06.14 22:52:18) 
valla thk'Nın programına ingiliz dili mezunu kabul edilmiyor ama şahsen 110 bin dolara harvard'da mba çakıp thy'nin ceo'su olmayı tercih ederim :)

şaka bir yana, bu konuda konuştuğum birçok adam abd'deki uçuş okullarının hem yarı fiyatında olması hem de kalitesi sebebiyle orayı öneriyorlar. orada da olabilirsin pilot yani. başarılar.
  • kmlcn  (09.06.14 22:57:40) 
  • gates  (09.06.14 23:07:53) 
@pescador 200bin dolar degil olum abartma la. amerika'ya giderseniz 50bine falan halledilir temel egitim, tabi okul parasi sadece o, turkiye'de calismak isterseniz lisanslari cevirttirmek gerekir ama niye turkiye'de niye calismak isteyesiniz. pescador sana gonderdigim linkleri bulabilirsen cusoon a yollasana abi. birini bulabildim
kokpit.aero

yani memleketten cok uzaklasmayayim, egitime para harcamayayim, okul bitince en buyuk jetin kokpitine oturayim bir suru para kazanayim diyorsaniz bence yanlis yoldasiniz.

kadin olmaniz iyi, kadin pilot sayisi artsin! avantaji ya da dezavantaji olur mu bilmiyorum.

oncelikle havayolu pilotlugu mu istiyorsunuz kesinlikle onu dusunun. dunyadaki en buyuk hayali ucmak olan ben hayatta havayolu pilotu olmam mesela, olmayacagim da. illa hayvayolu diyorsaniz thk nin sitesinde thy is garantili yaziyor iste kredi cekip girilir gercekten oyleyse. tabi risk hep var sagliginiz giderse o kadar para emek cope gidiyor.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.06.14 23:51:35) 
eğer uçuş okulu diyorsan yurt dışı uçuş okullarını değerlendirmeye alabilirisin, en son zamanında hesapladığımda amerikada uçuş okuluna gitmek ve ortalama masraflarla ortalama olarak türkiyeyle aynı bedele denk geliyordu imkanlar daha iyiydi gerçi bu bahsettiğim 5 6 sene önceydi.


  • exodia  (09.06.14 23:54:36) 
  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.06.14 23:59:42) 
vay be herkes yazmış bana yazacak bişiy kalmamış!
Bu iş aşama aşama önce PPL alacaksın sonra tip kursu alıp ATPL CPL alacaksın uçuş saatlerini doldurup 737 de stajer olacaksın bu olay yaklaşık türkiyede 18 ay yurtdışında 12 ay sürüyor. Özel pilotaj okulları iş garantisi vermiyor, thy ise gel çalış maaşından keser keser alırım ama işin hazır diyor.

İngilizcenin iyi olduğunu sayıyor söylemiyorum hiç sağlık ve yetenek testlerini geçiyorsun ve torpilin ne kadar sağlam ona bakıyorsun. Torpilsiz girersin ama çok fazla kişiyle yarışacaksın bunu unutma. Yurtdışında da Türkiye'de de prosedür aşağı yukarı böyle. Başka sorun olursa sor elimden geldiğince cevaplarım.
  • basond  (10.06.14 00:03:44) 
valla çok sağolun :) kafamda ne soru varsa hepsinden baksetmişiniz. ama o kabul edilen bölümlerin olduğu link üzdü. yurtdışı olayına da sıcak bakıyorum. araştırıcam bakalım seneye bu dönemlerde artık karar vermiş olurum :) teşekkür ederim kafama takılanlar olursa sizi rahtsız edicem tekrar.


  • cusoon  (10.06.14 23:03:31) 
buarada thk uçuş akademisiyle karıştırmışım ben. buranın şartlarında yoktu mühendislik vb. bölüm zorunluluğu
(git:www.tuathk.com )

  • cusoon  (10.06.14 23:11:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.