[]

Diyetisyen tavsiyesi var mi?

Uydurmasyon olmayan isini iyi yapan bir diyetisyen tavsiye edebilir misiniz kilo alma diyeti icin? Uygun fiyat olsa iyi olur. Bir tanesiyle gidip gorustum ama bana profesyonel gelmedi konusunca. Paramiz bosa gitmesin yani..




 
Yok mu bilen?


  • delifaruk  (10.06.14 08:52:32) 
endokrinoloji uzmanına görününüz.
tektikleriniz yapılsın. fizyolojik bir sıkıntı olup olmadığı görülsün. o zaten yönlendirecektir sizi, eksik fazla çıkan bir şeyler olursa.

diyetisyene ihtiyacınız yok. (şimdi sinirlenenler olacak ama, üzgünüm)
size sizin maksimum yarım günlük araştırma ile bulamayacağınız hiçbir şey söyleyemez diyetisyen.
ama şu olur, "her hafta gideceğim, mahcup olmayayım" diye ya da "bu kadar para verdim, dediklerini yapayım" diye düşünecekseniz ancak o durumda bir olumlu etkisi olabilir diyetisyene gitmenin.

onun haricinde, sağlıklı bir insanın kilo vermek için de kilo almak için de neler yapması gerektiği bellidir. nettir.
sorarsanız da yardımcı oluruz. kendiniz de araştırıp bulabilirsiniz.
  • icemint  (10.06.14 08:58:26) 
@icemint cok arastirdim ama pek birsey bulamiyorum. Daha once bunun icin tahliller yaptirmistim kan, idrar, diski, rontgen vs hicbir problem cikmadi. Arastiriyorum ama kuruyemis yiyin falan hep ayni seyler, ise yaramiyor yani. Hem ne kadar kuruyemis yiyebilirsinki? Biryerden sonra midesini bulandiriyor insanin.


  • delifaruk  (10.06.14 09:22:41) 
Protein ağırlıklı beslenin, zeytinyağı gibi faydalı yağları tüketin, sebze yiyin, ağırlık çalışın. Karbonhidratla kilo almaya çalışmayın obez olursunuz, kas kütlenizi artırın. Teknik olarak her insan yapabilir bunu.


  • angelus  (10.06.14 09:26:33) 
bir düzen oturtmanız ve sürekliliğini sağlamanız gerekli.
ne yediğinizin farkında olmalısınız.
öncelikle işlenmiş gıdaları mümkün olduğunca çıkartın hayatınızdan.
asitli içecek tüketiyorsanız, acilen bırakın.
bol su için.
her öğününüzde tabağınızda net protein kaynakları ve zeytinyağlı sebze yemekleri olsun. yoğurt, kefir, peynir çeşitleri, bakliyatlar, badem, fındık, fıstık, ceviz ile de öğünlerinizi çeşitlendirip süsleyin.

yediklerinizi takip edin, yazın, hesaplayın.
bu hesaplama olayı elbette şart değil ama şu açıdan önemli: hem daha hakim olmaya başlayacaksınız, neyin içinde ne var, ne kaç kalori vs. gibisinden hem de diyelim bir gün yeterli protein ya da enerji alamadınız belli sebepten, hemen ertesi gün bunu kompanse edersiniz farkındalığınız olursa. böylece toplamda dengeyi sağlamış olursunuz.

egzersizi ve günlük net 7 saat uykuyu da ihmal etmeyin elbette.
  • icemint  (10.06.14 09:50:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.