[]

Hangi Bilgisayarı Alayım?

Selam Arkadaşlar,

Aşağıdaki iki bilgisayar arasında kaldım. Siz hangisini tavsiye edersiniz ve neden?

Bilgisayarı kullanma amacım önem ve çoğunluk sırasıyla şöyle;

1- Derslerde not tutmak (bu sebeple şarjın uzun gitmesi önemli)
2- İnternette gezinmek, office programları kullanmak, alışveriş, bankacılık vs. (3-4'ten fazla program açınca kasılmaması önemli)
3- Müzik dinlemek, film / dizi izlemek
4- Çok yeni olmasa da, 3-4 sene öncenin oyunlarını oynamak. (Ama 1-2 senelik bir oyunu taktığımda da çalıştırması hoş olabilir)

www.bimeks.com.tr
www.bimeks.com.tr

Not: macbook pro'nun retina versiyonuna baktım ancak retinasız olanın özellikleri daha iyi gibime geldi. açıkçası ekranın retina olmayışı çok sorun değil benim için.

Not2: evet bütçe beklentilerimi aşıyor, o açıdan haklısınız. ama beklentilerimi hızlı bir şekilde karşılasın, beni en az 3 sene idare etsin, bir de sık sık sorun çıkarmasın istiyorum. o sebeple bütçeyi biraz yüksek tuttum.

 
Yeni çıkan MacBook air lere de bi bak. Derste not tutmak deyince aklıma geldi.


  • vfgerty  (09.06.14 13:50:27) 
aslında bahsettiğin özellikleri 1500 tl'lik bir bilgisayarla da rahatlıkla yapabilirsin. yani bütçe, beklentiyi aşıyor. ama ikisinden birini seçmem gerekse ben lenovo'ya o kadar para vermezdim açıkçası.


  • sir gawain  (09.06.14 13:50:43 ~ 13:50:57) 
Lenovo güncel oyunları med-high seviyelerde çalıştırabilecek kapasitede. Ama derslerde not tutmak açısından hem ağırlık, hem de şarj süresi nedeniyle çok uygun değil. Linkteki macbook bir oyun bilgisayarı değil, onun dışındaki ihtiyaçlarınızı fazlasıyla görür. Fiyat-performans açısından windows tabanlı sistemlere yönelecekseniz sonu U ile biten işlemcilere bakmanızda fayda var. Güç tüketimi düşük olduğundan, batarya ömrünü 5-6 saate kadar çıkarabilmekte.


  • daddy  (09.06.14 13:52:56) 
genelde macbook tavsiye ediliyor ama ben lenovo'nun y500'ünü kullanıyorum (bir önceki modeli gibi bir şey) ve gayet memnunum. bir de zaten ilk üç şeyi 1500 tl'lik laptopla da yaparsın, oyun konusunu iyice bir düşün derim. zira mobilite anlamında macbook air, chromebook'lar, tablet laptop hybrid'leri falan daha çok işine yarayabilir. oyun konusunda ciddiysen ben de senin gibi olaya başlayıp ya almışken bir süre idare etsin yıllardır uzak kaldım oyun piyasasına diye düşünüp lenovo almıştım. macbook'ta oyun oynamak çok sınırlı bir aktivite, dediğim gibi cidden oyun oynamak istiyorsan lenovo aksi halde çok daha ucuz, portatif, şarjı uzun giden şeyler bakabilirsin.


  • acccra  (09.06.14 13:55:22 ~ 14:06:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.