[]

new york'u bilen duyurucular

arkadaşlar birkaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1) Şimdi ben jfk'ya indiğimde yanımda 5000 dolar civarı bir para olacak. bu parayı doğrudan bankaya yatırmak istiyorum. yanımda durursa çaldırmaktan korkacağım hep. önerebileceğiniz, az masraflı bir banka var mıdır ? Varsa nerdedir ? Doğrudan havaalanından yatırabilir miyim ?

2) Metrokartın limitsiz aylığı 112 dolarmış. havaalanından bunu alabilir miyim ? Doğrudan metroyu kullanmayı düşünüyorum. jfk şehir merkezi arasındaki metroda da bu kartı kullanabilir miyim ?

3) Harlem'in 160 ile 170. caddeleri arasında bir yerde kalacağım. bu bölge güvenli midir ? Biraz yanımda columbia üniversitesi hastaneleri varmış. Gece yarısı metro kullanmamda bir sorun olur mu ?

4) Çay ve çaydanlık nereden bulabilirim ?

Şimdiden teşekkürler herkese.

 
1. Parayı bankaya yatırman çok mantıklı yalnız havaalanında banka şubesi olmayabilir. Ben ilk Chase Bank'a gitmiştim, öğrenci hesabı açtıramadım orada ve onlar beni Bank of America'ya yönlendirmişlerdi ve oldukça memnun kaldım. Manhattan'da birkaç blokta bir Bank of America şubesi var ve müşterilerine çok iyi davranıyorlar :)

2. Havaalanından Airtrain ile Jamaica Station veya Howard Beach'e geçerek metroya ulaşabilir ve girişteki gişelerden veya otomatlardan aylık MetroCard satın alabilirsin. Otobüslerde ve metrolarda geçerli oluyor alacağın kart.

4. Çayı bizdeki bakkallara benzeyen ve Deli&Grocery tarzı yerlerde bulabilirsin de çaydanlık var mıdır emin değilim :)
  • an engineer  (09.06.14 13:37:12) 
Queens, Astoria bölgesinde bir çok türk market var. Son soru icin


  • jemjum  (10.06.14 02:12:33) 
teşekkürler icemint!

başka birinin yanında kalacaksanız, paranızı orada çaldırmaktan korkuyosanız, (siz duştayken, cüzdanınızı, ceplerinizi karıştırdı v.s. gibi bi korkuysa bu), kilitli valiz alın ve duşa girerken valiziniz kilitli olsun. onun dışında paranıza bişey olmaz, korkmayın. sadece gergin ve tuhaf hareketler yapmayın. rahat olun.
bankaların tamamını bilmediğim için ''az masraflı banka'' öneremiyorum. banka dediğiniz kuruluş, size en iyi nasıl sokabilir mantığıyla kurulmuş bir şirkettir. bir vampirdir.
gidin, Bank of America'ya yatırın diycem ama ilk bir ay mı ne o paraya ellettirmiyor bi daha. Onları çok iyi sorgulamanız lazım. 5 bin dolar nasıl bi para ona bakalım: 50 tane 100 dolarlık. valla ben olsam, kot pantalonumun cebine sokar ve öyle gezerim. bankaynan filan uğraşmam ama biraz çatlağımdır yani.

THY ile gelecekseniz, Terminal One'ın en üst katından Air Train'e, Howard Beach istasyonuna gitmek için bineceksiniz. Howard Beach istasyonundan metro kartınızı kredi kartıyla alabilirsiniz. Air train'den inişte onun da parasını ödetecek size 7 dolar gibi bişiy. Ona şaşırmayın. Türk kredi kartını okumazsa, limitsiz kart almazsınız da, nakit ödeyerek 10'luk kart alırsınız mesela. O kartı kullanarak, tek metroyla Harlem'e gidersiniz. A train'e bineceksiniz.

Gece vakti çok geç kalmiyim derseniz, Air Train, Jamaica, LIRR, Penn Station, Harlem yapın.

Yani Jamaica Station'dan metroya diil de, bildiğimiz normal trene Long Island Rail Road (LIRR)'a binip, Penn Station'a gitçeksiniz. Ordan A train'e yani metroya bineceksiniz uptown istikametinde. Uptown önemli yoksa Brooklyn'e geri gidersiniz.

Şöyle yapalım: Vakit dar ve yük hafifse, Air Train + LIRR + A train (subway=metro)
Vakit bol ve yük ağırsa, Air Train + A train

Aha bu da haritası:

www.panynj.gov

Güvenli kelimesi, sizin ne zaman, ne yaptığınıza bağlı. Harlem hızla turistik bir bölge olma yolunda ilerliyor. Gecenin absürd saatlerinde, absürd bir şekilde sakat maallelerin sokaklarında gezmediğiniz sürece, New York güvenli bir şehirdir.
Columbia Presbyterian nedeniyle etraf biraz daha hareketli olur o saatlerde. Merak etmeyin, tırsmayın. Seveceksiniz. Hele İstanbul'da büyüdüyseniz, size çocuk bahçesi gibi gelecek.

Çay ve çaydanlığı Türk bakkalında bulursunuz. Queens, Astoria'daki yerleri bulamazsanız, 8. Cadde ile 42. sokağın kesiştiği yerde Port Authority Bus Terminal var. Oradan 190 numaralı Paterson otobüsüne bineceksiniz. 45 dakika sonra New Jersey'nin Paterson şehrine götürecek o otobüs sizi. Main Street'te inip, yolda yürüyenlere bi 'Selamınaleyküm agalar!'' çekeceksiniz, çaydanlığı ve çayı onlar gösterecek size. En kötü ihtimal yani. Metro kartınız o otobüslerde geçmez, çünkü eyalet değiştiriyosunuz.

Eklemedir, koca konak ekleme: Hay ağzımı kırıyım! Ulan adam Harlem'de kalacak, sen onu Paterson'a yolluyosun, mal herif seni!!!

Yok hocam yok, Paterson'a hiç gerek yok. Harlem'den uptown istikametine giden A train'e (yani metroya) atlayın. 175. sokakta inin. Orası cii dabılyu bii yani George Washington Bridge'in Manhattan ayağı. Ordan Cliffside Park'a giden dolmuşları bulup binin. Oralarda sorsanız gösterirler. 20 - 25 dakkada gider. Parayı nakit ödersiniz, en eğlenceli dolmuş yolculuklarınızdan birini yapmış olursunuz. Ciffside Park Anderson Avenue'da inin. Belki şoförün gözüne çarpmıştır, gelip geçerken. Nizam markette ineceksiniz. Tam adresini de yazıyim size: 608 Anderson Avenue Cliffside Park, New Jersey. telefonu da (201) 313-9540. Mustafa ağbiye de selam söyleyin. Gendi yoktur da, oğlu veya gızı vardır. Toplam 90 dakka gibi bi sürede çayı ve çaydanlığı halletmiş olursunuz.
  • compadrito  (10.06.14 13:17:20 ~ 14:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.