[]

Askerlik Sorusu Reloaded

Erken Sevk dilekçei kabul buyurulmuş, ağustos celbinin en büyük askeriyim.
Şimdi bu kararı bana postayla bildirmişler ve demişler ki;

"ilgi emir gereğince erken sevk isteğinizin kabul edildiği bildirilmiştir. sevk evraklarınızı almak üzere 25 temmuz 2009 tarihine kadar yabancı askerlik şunesine, 01-31 temmuz 2009 tarihleri arasında yerli askerlik şubesine müracat etmeniz gerekmektedir"

Şimdi ben yabancı şubesine giderken yanımda ekstradan bir eşy götürecek miyim? Yoksa "selamın aleyki hafız. ben geldim şu belgeleri bi alayım mı" diyecem?

Bir de yerli askerlik şubesine nasıl müracat edezeğim?

Tenk yu veri yor

 
diploma vs gerekecek tabi başvuruda, şubenizi arayıp tam listeyi onlardan almanızı öneririm. ayrıca 2 ayrı şubeye başvurmanıza gerek yok, yerli askerlik şubenizin (nüfusa kayıtlı olduğunuz yerdeki) yakınında değilseniz, ikamet ettiğiniz ilçenin askerlik şubesine başvurmanız yeterlidir.


  • brainfour  (16.06.09 13:31:48) 
aslına bakarsan ağustos celbinin en büyük askeri benim,
herneyse,

diplomanın aslını götürmen yeterli, ayrıca yanında kimlik fotokopisi, vesikalık fotograf da götürürsen sürprizlere hazırlıklı olmuş olursun, ya da ben çok tedbirli davranıyorum.

devam ettireyim soruyu madem,
1-belgeleri aldık, sınava belgeleri aldığımız askerlik şubesinin olduğu şehirde mi girmek zorundayız?
2-üç yanlış bir doğruyu götürüyor mu? istediğimiz sorudan başlayabiliyor muyuz?
3-sınavı çok iyi yapmanın ya da yapmamanın sonuçları nelerdir kısa/uzun dönem ve gideceğimiz yer babında?
4-peki ya ardından muayene? nerede muayene olacağız? (sınav girdiğimiz şehirde mi?)
5-şakalar ve komiklik kısmı ne zaman başlıyor?
  • arigold  (16.06.09 14:28:41 ~ 14:39:27) 
1. bilgim kadarıyla, evet
2. geçecen o işleri
3. yok
4. karar aldırırken zaten dandik bi muayene oluyosun ama sanırım asıl muayene gata'da.
5. çoktan başladı, hala anlamadın mı?
  • teritori  (16.06.09 14:39:26) 
1- islem yaptigin subeye sinava girecegin yeri belirtebiliyorsun, zaten sadece buyuk sehirlerde yapiliyor sinav.(ankara, izmir, adana vs..)
2-hic ugrasma bosuna
3-etkilemez
5-nizamiyeden girdigin an bu soruyu tekrar sor kendine
  • alpinsamuray  (16.06.09 16:50:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.