[]

patronlarıma sinir oluyorum

haftaya negatif başladım, öyle de gidecek anlaşılan. içimi dökmek istiyorum sadece.

zaten sığlıklarına, gerizekalı espri anlayışlarına, elit gibi görünmeye çalışarak aslında tam birer görgüsüz olmalarına, savurganlıklarıyla ilgili uyarınca duyarsız olduklarını kabul etmelerine ama bunu değiştirmeyeceklerini söylediklerine sinir oluyordum. son 10 gündür bu sinir olma durumu iyice arttı.

- kahvaltımı her sabah işe gelince yapardım. sadece cornflakes ve süt. bunun için de mutfakta bir kasem vardı. bu sabah geldim, kase yok. ara tara hiçbir yerde yok. neyse yemek tabağı tarzında bir şey buldum, ama dolabı açtım, sütlerim yok. 3 tane süt almıştım daha geçen hafta, 1 tanesinin yarısı içilmiş içinde pipeti bırakılmış şekilde dolaba geri koyulmuş, diğerleri yok. mecbur poğaça almaya çıkacağım birazdan.

- cumartesi günü buranın sahibi olan kadın sabahtan giriyor derse, ben de öğleden sonra. kadın dersi bitince gidiyor nasıl olsa artık bana gerek yok diye. ama onun dersi olduğu zamanlarda da bana gerek olmadığı halde ben de sabahın köründe geliyorum. hadi tamam, kendimi patronlar bir tutmamalıyım belki ama, onun ders araları 15er dakikayken benimkileri hiç benim fikrimi bile almadan 5er dakikaya düşürdüler. kadın kendisi gidince öğrenci işlerine bakan kocası kalıyor burada ben dersteyken. zaten bu üçümüzden başka da çalışan yok. benim teneffüsleri 5 dakikaya indirmelerinin sebebi de, adam cumartesi gününü biraz daha fazla kullanmak istiyormuş, ders erken biterse çabuk çıkacakmış. o gideceği yere yarım saat daha erken gidebilsin diye ben 4 saat hiç susmadan, teneffüs yapmadan, totomun üstüne oturamadan ders anlatmak zorundayım şimdi. çünkü teneffüste de öğrenciler gelip soru sorup durduğu için daha sınıftan çıkamadan diğer ders başlıyor. bunu adama söylediğimde de "teneffüste soru kabul etmiyorum dersin" diyor. ama o zaman o öğrencilerin soruları hiç cevaplanamayacak. zaten diğer kadına sormaları gereken soruları da oluyor, onlar benim alanım olmadığı için cevaplayamıyorum ama kadın dersi bittikten sonra 5 dakika bile beklemeden uçup gittiği için onun alanı da bana kalıyor. bu durumda öğencilere "teneffüste soru kabul etmiyorum" diyebilecek durumda değilim ki zaten öğrenci dediklerim de yetişkin insanlar, kimisi 40ından fazla.

şimdilik aklıma sadece bunlar geldi. zaten ya sözleşmem bitince ya da üniversite başvurularımdan kabul alırsam eylülde çıkıp gideceğim ama o zamana kadar nasıl dayanacağım bilmiyorum. o gerizekalı tavırları olmasa, uyanık geçinmeye çalışmasalar çok çalışmaya da razıyım ama resmen kendi mallıkları yüzünden ben onların açığını kapatmak zorunda kalıyorum her seferinde.

edit: bu arada bu insanlar hem ön hem arka kapısı olan bir mekanın aslında 2 farklı mekan olduğu konusunda ısrar eden insanlar. şöyle ki,

kadın: aşkıığm, bak burası da varmış, bi gün de buraya gelelim olmaz mı?
adam: yok hayatım, arka taraftaki daha temiz, hem yemekleri de daha güzel.

adam kendinden o kadar emin ki bunu söylerken, ama bir ke dahi oraya gitmiş olsa, yani o diğer mekan diye konuştukları yeri biliyor olsa zaten menüsünden bile aynı yer olduğunu anlar. isimleri aynı ya, onu bile görmüyorlar.

ay çok doldum ben.

 
Haklısın, dayanmak zor ama en azından bir hedef koymuşsun kendine "Eylül'e kadar" diye ve o anın yani istifa edip gideceğin anın hazzını düşünerek bir 3 ay daha dişini sıkabilirsin. Sonuçta senin iyiliğine olacak bu durum.

Onun dışında merak ettiğim şey, bu kafada ve IQ seviyesindeki insanlar nasıl kendi işlerini kurup işletebiliyorlar??
  • Thredith  (09.06.14 10:48:35) 
Ahaha ne enteresan insanlar ve yer yahu. Maalesef iyiniyetli degiller ve mal insanlar.

İş araman en mantıklı secenek gibi.


Poğaça getireyim?
  • efrasiyab87  (09.06.14 10:49:33) 
Geçici olduğu için biraz sabredeceksin. Bu tür işletmeler kendilerine mahkum olanları kısa vadeli çalıştırarak ayakta kalmaya çalışıp, eninde sonunda batıyor.


  • arnold schwarzeneger  (09.06.14 10:53:26) 
patronlara ara sıra ayar vermek lazım. ben bunu birkaç kez yaptım. hatta birgün kendimi iyice aşıp 'siz çok geride kalmışsınız' demiştim. bazen çıldırtabiliyorlar insanı.


  • rock n roll  (09.06.14 10:53:59) 
@Thredit, bir de çok iyi işletmeci olduklarıyla övünüyorlar. ayrıca bu insanlar eğitim kurumu işletiyor. ben de hep o kadının istediği şekilde ders anlatmak zorundayım, sınav taktiği verdiğimiz için. çoğu yöntem işe yarasa da istisnai durumlara dair bir soru geldiğinde kadın kendisi kıvırıyor konuyu değiştirerek ama ben yapamıyorum. karşımdaki insanları gözlerinin içine baka baka kandıramıyorum.

@efrasiyab87, teşekkürler, aldım şimdi ben.

@rock n roll, daha önce böyle bir şeyi kağıt konusundaki savurganlıklarıyla ilgili yaptım aslında. her gün onlarca kağıt ve pet şişe atılıyor. "hepsini ayrı yerlerde toplayıp çöpün kenarına koysak, çünkü onları toplayıp satarak para kazanan insanlar var, en azından çöpün içine girmek zorunda kalmadan kolayca alırlar bizim için de zor bir şey değil" dedim ama, "aman ya kim uğraşacak onunla, hem biz atmasak temizlikçiler onları yine alır normal çöplerle birleştirir" dediler. ve evet, bu insanları sözü burayı temizlemeye gelen insanlara geçmiyor. bildiklerini okuyorlar, her temizlik sonrası modem kabluso, tv fişi falan uğraşıyoruz ama o konuda bile uyarmıyorlar.
  • letheavendangered  (09.06.14 11:00:30) 
bunlardan daha da gerizekalı birilerinin yanında çalıştım bir-iki ay,
sana şu kadar söyleyeyim, emin ol batacaklar.
bunlar herkesi enayi kendilerini akıllı zanneden enayiler.
  • lily briscoe  (09.06.14 11:19:55) 
@lili briscoe, 12 yıldır bu şekilde çalışıyorlar, bu yıl biraz sallantıdalar aslında. her dönem 40 kişi kayıt aldıkları sınıflarda bu gönem 20 kişi ancak oldu.

bir de yazmayı unuttum, bu insanlar gezi olayları aracılığıyla piyasa yapan çeşitlerden. koskoca 40lı yaşlarında evli barklı çoluk çocuk sahibi insanlar, ama "ooo akşam yine eylem var çok eğlenicez biralar da hazır" falan diye gezen bir adam. zaten her gün alkol almayı marifet sanıp bununla övünüyor, günde 1 şişe viski bitiyor yaa para yetişmiyor falan diye geziyor ortalıkta.
  • letheavendangered  (09.06.14 11:21:46 ~ 11:22:13) 
yemin ederim sana sarılasım geldi üzülme diye sırtına pat pat yapasım geldi.


  • Sskywalkeremre  (09.06.14 14:52:19) 
ne desem bilemedim. allah hepimizi böylelerinden korusun. çok geçmiş olsun. insanların mecburiyetini kullanan tüm insanların da allah...


  • devilred  (09.06.14 15:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.