[]

Bir iyilik yap başkasına

Az önce şöyle bir yazı okudum: www.zehirsizev.com İçim kıpır kıpır oldu. Var mı aramızda her gün bir iyilik yapmaya çalışan? Bugün mesela henüz hiç haberi olmayan birisi için bir iyilik yapmayı düşünüyor musunuz? Evet ise anlatsanıza :)




 
ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum bunu, her gün ya da her önüme çıkan fırsatta. günde 1'e bağlı kalmak da doğru değil bence, ne kadar çok o kadar güzel.

bugün için henüz bir şey yok önümde, ama yarın mesela kimsesiz çocuklar için bir etkinliğe gidicem. piknik gibi bişey olacak, oynıycaz, mangal yakıcaz, güzel vakit geçiricez diye umuyorum. yani umarım eğlenirler.

bazen kısacık bir şarkı, minik bir espri bile mutlu edebiliyorken karşıdaki insanı, neden esirgeyelim ki?

ayrıca lütfen: www.youtube.com
  • loveinaflipbook  (09.06.14 10:16:13) 
resim kursunda bir arkadaşımız vardı, kilo problemleriyle uğraşıyordu. arkadaşları da bununla uğraşıyor. bu arkadaşta yemek yememeye başlamıştı, çok çok az yiyordu, insan bünyesine yetmez o yedikleri. hatta bir kere bayılmıştı bu yüzden. bir keresinde modelimiz rahatsızlandığı için gelemedi ve hoca herkesi sırayla model yapıyor. sıra bu arkadaşa geldi, ben de bu arkadaşı abartmamak kaydıyla zayıf olarak çizdim. özellikle göbeği biraz az çizdim. ders bitiminde herkes çizimini gösteriyor. bütün arkadaşları olduğu gibi çizmiş arkadaşı gülüyorlar bir de. benimkine bakınca şaşırdı, ben böyle zayıf değilim diye. ben de 'arkadaşların sana takılıyor, abartıyorlar göbeğini, seni kızdırmak için' dedim. sonra öğle yemeğinde pizza yedi. iyilikten sayılır mı ama yaptım işte böyle.


  • rock n roll  (09.06.14 10:19:06) 
Denk gelirse yapiyorum iste. Oyle iyilik yapmalıyım diye gezmiyom.


  • Idonthaveausername  (09.06.14 10:24:35) 
benim artık kimseye iyilik yapacak halim kalmadı. bitti.


  • zvonimir  (09.06.14 10:26:44) 
zvonimir, şşşşt!!! arkadaşım, noluyööö??

*hugs*
  • dessy  (09.06.14 10:29:38) 
@rock n roll bence kötülük yapmışsın.


  • vfgerty  (09.06.14 10:30:51) 
bir de zaten burası da bunun için yok mu? burda da birileri için iyilik yapmıyor muyuz her gün? :)


  • loveinaflipbook  (09.06.14 10:41:15) 
İyilik yapmayı düşünmek, planlamak olmaz ki. Denk gelir, fırsat olursa yaparsın. Çok büyük şeyler yapmıyorum ama yaşlı birinin yükünü taşımak, birinin derdini dinlemek, moral vermek, sokak çocuğuna yiyecek bir şey ısmarlamak gibi şeyler genelde. Bugün denk gelir mi bilemem, gelirse yaparım, gelmezse zorla iyilik yapacak insan avına çıkmam :)

Ayrıca kasiyer ve mağaza çalışanlarına gülümseyip girerken "merhaba kolay gelsin", çıkarken "teşekkürler, iyi günler" demeyi unutmayın. Sizin için o an zor gelebilir, önemsemeyebilirsiniz ama bütün gün orada suratsız müşterilerle uğraşan çalışan için önemli bir şey.
  • r_u_h  (09.06.14 10:42:54) 
Yahu arkadaş, bugün planlarınız arasında iyilik var mı diye sormuyoruz ki. Elbette böyle şeyler planlayarak olmaz, içten gelir, imkan varsa yapılır vs.

Ancak bir çoğumuz da unutmuyor değiliz böyle şeyleri. Ben sadece bir nevi bize bugün için hatırlatsın istedim.

O kadarzi.
  • dessy  (09.06.14 10:49:44) 
düşünmüyorum. o tavuk suyuna çorba stayla yazı ve kitapları da komik buluyorum.


  • nereye bu gidis  (09.06.14 11:23:54) 
ben yapıyorum elimden geldiğince. hiç bir fırsatı kaçırmam.


  • [silinmiş]  (09.06.14 11:54:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.