[]

Yazılımcılar, fikirlerinizi bekliyorum

Arkadaşlar;
müşterilerime dropbox üzerinden çeşitli sabit klasörler paylaşıyorum.Bu klasörün içindeki dosyaları, otomatik olarak her gün güncelliyorum.
Her müşteri üye olduğu klasörleri görebiliyor.Müşteri sayısı arttıkça, kullanım hakkı biten müşterinin aldığı klasörün paylaşımını durdurma işi de zorlaşmaya başladı.

Buna ek olarak bir panel ve CRM sistemim var.Her müşterinin hangi klasöre üye olduğu, süresinin ne zaman biteceği gibi bilgiler mevcut.

Bu iki sistemi bağlamak istiyorum.Panelimden bir müşterinin 15 temmuz'da X klasörünü kullanımı bitiyorsa, yapacağım ek uygulama ile dropbox paylaşımı, 15 temmuz'da durmalı veya o bilgisayara kuracağımız ek yazılım ile klasöre erişimi engellemesi...

Not:
- her müşteri için ayrı bir drop hesabı açıp klasörleri onlarla paylaşıyorum

- CRM-panelimin yazılımını arkadaşım yaptı.Bu kısma, istediğimiz eklemeleri yapabiliriz, özgürüz

- Tamamen kendime ait bir uygulama önerebilirsiniz ama dropbox gibi, senkronize çalışacak bir program çok maliyetli olacaktır.O yüzden dropbox ile çalışacak bir ek uygulama fikirlerinizi alabilirmiyim

teşekkürler

 
  • crown  (09.06.14 02:51:11) 
yapilmasi gereken sey su: madem hangi musterinin dropbox klasorunun paylasima kapanacagini panelden kaydedebiliyorsun, o zaman yazilimci arkadasina soyle calistigi zaman her musterinin bitis tarihini veritabanindan cekip her biri ile o gunku tarihi karsilastiran ve tarihler esitse de dropbox api kullanarak klasoru paylasima kapatan bir script yazip, crontab' e her gun saat 00:00' da calisacak sekilde eklesin.

edit: api linki su: www.dropbox.com fakat web uygulamasinda oldugu gibi api' dan "unshare" diye bir islem yapilamiyor maalesef. stackoverflow.com adresinde de yapilamadigi yazmis. baska bir cozum bulunabilir belki.
  • sterimar  (09.06.14 02:59:53 ~ 03:06:31) 
dropbox api kullanılarak sadece birkaç satırlık çok küçük bir script yazılarak bu iş halledilir. 5 dakika bile sürmez böyle bir scripti yazmak.


  • newbie.  (09.06.14 03:04:05) 
@crown linkteki son kullanma tarihi verme, sanırım o klasörü paylaşan bütün kullanıcıları etkileyecek.Ben yanlış anlamış da olabilirim

@sterimar yazılım hakkında bilgim yok.Dropbox api, ek bir uygulama olarak mı çalışıyor.Yoksa kurduğum dropbox.exe'ye bir şekilde import mu ediyorum.
Yazılım hangi dilde yapılıyor.Orta seviyede bir yazılımcı, işin içinden çıkabilir mi?

teşekkürler
  • werderweremem  (09.06.14 03:06:19) 
@werderweremem dropbox api dedigi herhangi bir programlama dilinden, http(bir protokol) kullanarak, dropbox sunucularindaki bazi methodlari cagirmak demek oluyor. biraz once yazdigim yontemi onerirken senin crm panelinin bir web uygulamasi oldugunu varsaydim. masaustu mu bu uygulama ? eger masaustuyse is degisir cunku. ben web sitesi seklinde oldugunu dusunup, sitenin bulundugu sunucuya(ki bunun da linux oldugunu dusundum) bir cronjob yazilmasi gerektigini soyledim.


  • sterimar  (09.06.14 03:11:14) 
CRM'im aspx ile yazılmış bir web uygulaması


  • werderweremem  (09.06.14 03:13:17) 
@werderweremem o zaman crontab' in windows' daki muadilini kullanarak bu dedigim seyin yapilmasi gerekiyor. aspx olduguna gore muhtemelen windows sunucuda calisiyor cunku uygulaman.


  • sterimar  (09.06.14 03:16:47 ~ 03:17:51) 
Cevaplar için çok teşekkürler.Uyumam gerektiği için, sabaha kadar yazılan cevaplara teşekkür ve karşı cevap yazamayacağım.

Ama soruyu görüp de fikrini yazmak isteyen arkadaşların fikirlerine,cevaplarına da açığım

herkese teşekkürler:)
  • werderweremem  (09.06.14 03:20:47) 
dropbox api ike unshare işlemi yapılamıyormuş @sterimar'ın dediği gibi. unshare yapmak yerine api.aracılığı ile o müşterinin dosyaları.direkt silinebilir. eğer silinmemesi gerekiyorsa illa unshare yapılacaksa şimdi diyeceklerim çok boktan bir olacak ama hiç çözüm olmamasından iyidir. tarih geldiğinde sizin yönetici dropbox hesabına otomatik giriş yapıp sitedeki gerekli yerlere tıklayarak kullanıcının klasörünü unshare eden bir program yazılabilir. sıkıntılı olacaktır ama bir çözüm.


  • yasli ateist  (09.06.14 11:34:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.