[]

ünite ingilizcede ne demek

hani ders kitaplarında olur ya 1. ünite 2. ünite diye. onu çevirirken unit mi desem chapter mı desem yoksa başka bir şey mi?




 
Chapter.

Unit bir ünite kan falan gibi şeylerde kullanılır.
  • buff  (08.06.14 23:58:38 ~ 23:59:16) 
chapter tabii veya section olabilir.

unit birim anlamında kullanılır.
  • vendorth  (09.06.14 00:02:54) 
Chapter ünite oluyor . Ünitenin alt bölümleri de section.
Örneğin Chapter 1 Section 2 . Birinci ünite ikinci bölüm gibi.

  • maxhoper  (09.06.14 00:12:15) 
Yahu yapmayn etmeyin, listeninglerde hic mi duymadiniz "unit 1 side1" vs diye? Kitabin unitesi gayet de unit'tir. Chapter da olur ama unit daha dogru olur, egitimdeki adi cunku unit.


  • letheavendangered  (09.06.14 01:03:36) 
unit gayet de kullanılıyor yahu. ne ilgisi var kanla falan!?

unit diyebilirsin. alt bölümleri de chapter olabilir.

"unit one chapter three" falan diye. hatta bizim kitaplarda direk böyle kullanılırdı genellikle.

hiç unutmam listening pratikleri yapılırken, dandik teyipten, her zamanki o dandik intro çalar ve alımı bir kadın dile gelirdi: unit two...
  • kmtetrfn  (09.06.14 01:33:14) 
Unit bir butunun belli sekilde ayrilmis parcalari anlaminda kullaniliyor unit 1 part 1 dendiğinde. Ingilzce dersi bir butun present tense Unit 1 diyelimki. Chapter ise kitabin birbirini izleyen bolumleri. Eger dersi ayiriyorsaniz unit deyin. Kitabin bolumlerinden bahsediyorsaniz chapter.


  • aero dynamik  (09.06.14 11:00:42) 
aero dynamik'e katılıyorum. İngilizce kitaplarından başka hiçbir yerde unit diye ayrıldığını görmedim. Hep Chapter diye geçer.


  • zombi  (09.06.14 11:21:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.