[]

facebook sohbetinde mesajın karşı taraf göremeyecek şekilde silinmesi

merhaba,
muhtemelen tümüyle silinme gibi bir şey söz konusu değil ama en azından mesaj içeriğinin şu bildirim ile kapatılması gerçekleşebiliyor:,
"This message is no longer available because it was identified as abusive or marked as spam."
yani sohbet görünüyor örneğin ve karşı tarafın yazdıklarında sadece bu ifade yer alıyor ve siz kendi yazdıklarını görüyorsunuz. karşı taraf bunu nasıl becermiş benim sorum budur.

mesajları açıp actions'a tıklıyorum.
report spam or abuse...'seçeneğine de tıklıyorum. sonra yapmam gereken hangisi.
Mark this conversation as spam and move it to the Spam folder.
Report individual messages from a hacked friend as spam and delete them.
Report conversation participant(s) for harassing or threatening me.

ilk seçeneği bir arkadaş üzerinde denedim çatır çatır yine görüyor, diğerlerini denemek pek istemedim ama bilen biri varsa yardımcı olmasını isterim.

 
ben biriyle mesajlaşırken bir facebook sayfasının linkini paylaşıp birkaç cümle yazmıştım. sonra o sayfa kapatılmış. mesajlaşmayı açtığımda benim yazdığım o mesaj aynı o bildirimle görünüyor, gerisi normal akış. böyle bir şey olmuş olabilir mi?


  • kül  (08.06.14 23:56:39) 
yok aslında demek istediğim o değil, o şekilde de olabilir tabii de, birkaç facebook arkadaşıma gönderdikleri yüzünden onları rezil edeceğimi söylediğimde bunu yapabilmişlerdi, yani gayet gönderdikleri mesajları bende yukarıda belirttiğim ibareyle kapatılmıştı.


  • tunalizade  (09.06.14 00:07:20) 
anladım, sohbetin içinde yer alan tek bir mesaj silindiğinde o ibare çıkmış olabilir mi acaba? hani akışı topluca silme değil de konuşmayı açıp ayarlardan "delete messages" deyince hepsinin yanında bir kutucuk çıkıyor, bazılarını işaretleyip silebiliyoruz.


  • kül  (09.06.14 00:18:29) 
yok hayır, dediğim gibi ben direkt arkadaşıma mesaj attım, hatta gidip gönderdiğim mesajı spam olarak işaretle dedim ilk seçenekte, o şekilde bile karşı tarafta hiçbir değişme olmadı. diğer seçenekler hakkında bilgim olmadığından hesapları da saçma sapan bir iş yüzünden sallantıya almamak için denemek istemedim.
mesajları silme meselesinde zaten ister tek bir mesajı istenirse de tüm konuşmayı silebiliyorsunuz ama sadece sizde siliniyor, karşı tarafta kayıtlı olarak duruyor.

  • tunalizade  (09.06.14 00:23:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.