[]

Cunda - Ayvalık

Evet arkadaşlar, bu yaz, 24-25 temmuz gibi cundada olmayı planlıyoruz. Araba ile gideceğiz. Sormak istediğim, gitmişken oralarda nerelere gidebiliriz? ya da yolda nerelere uğramalıyız (istanbuldan başlıyoruz)
Asıl tatil mekanı cunda olacağı için, oradan çok uzaklara gitmek istemiyorum günübirlik gidip gelinebilecek yerler yada "yaw şuraya git ucuz pansiyon var, bir geceni harca ama şahane bir yer" dediğiniz yerler arıyorum.
alemlere akayım, ortam göreyim tadında değil aradığım yerler. daha ziyade;
güzel tekne turu
belki dalış imkanı
yakın çevrede görülesi doğa harikası yerler (bak şu manzara kaçırılır mı? )
tarihi yerler (napolyon burayı çok sevmiş almak istemiş ama becerememiş, hep aklı buradaymış)
ucuz güzel deniz ürünleri yiyebileceğim yer (papalina gibi bir takıntım yok, zaten çok tutmadım) midye-kalamar-güzel balıklar
kesinlikle favori dondurmacınız (hastasıyım) -gidip algida falan demeyin, şu güzel ortamı bozmayın lütfen

tabi mümkün olduğunca kazıklanmaktan uzak teklifler iyi olur :)
cunda içerisinde kalacak yer problemi yok (sanırım olmayacak yani :) ) dolayısı ile şimdilik otel tavsiyesine gerek yok ama yaparsanız belki başkaları faydalanır

teşekkürler şimdiden.

 
sarımsaklı kumsal akşam üstü güzel oluyor.
şeytan sofrası denen yüksek bir tepe var, güneşin batışı/doğuşu vs. izlenebilir ordan.
ayvalık sahilde tekne turları ve dalış için stand falan açıyorlar, onlardan bilgi alabilirsiniz bu konularda. yine ayvalık'ın kendine has evleri var, onların fotoğrafları çekilebilir.
cunda'da yürüyüş yerinde balık lokantaları var zaten çokça. biz kahvehanenin yanındaki mavi masa ve sandalyeli bir yerde yemek yemiştik, ucuzdu, mekanın adını hatırlamıyorum.
yine adada Aya Nikola Kilisesi ve Ayışığı Manastırı var, görülebilir.
bir de güvercin adası ve manastırı var.
  • aithra  (16.06.09 12:26:26) 
(bkz: şeytan sofrası) iyidir, hoştur.

cundada saki diye eski bir futbolcu vardı, süper lokma yapıyordu. hemen girişte bir yerdeydi.
yine cundada yvlık tostu yiyin gözünüze hoş gelen bir yerde.

üç yılı geçti gitmeyeli yine de değişemiştir diye düşünüyorum. aklıma geldikçe eklerim.
  • sen git ben geliyorum  (16.06.09 12:30:37) 
gelirken veya giderken assos u görmek gerek, haftasonuna denk gelmezseniz daha rahat edersiniz.

assos'tan sonra deniz kenarından devamla anayola çıktığınızda, ayvalık istikameti için sağa değil de, çanakkale istikametine sola dönünüz, sadece 1 km. sonra yeşilyurt köyü var. bi görülse iyidir. ilginç bi camisi var içine mutlaka bakınız. bi de, tayfun talipoğlunun eşinin işlettiği bam teli konağı orda, şarap içip sohbet imkanınız olabilir.

zeus sunağı diye bir tabela görceksiniz, zeus orayı çok sevmiş, almak istemiş ama yar etmemişler. görmeseniz de olur. (tepe üzerinde bir türbe kalıntısı, manzara için çıkılır.)

tahtakuşlar etnografya müzesi ne mutlaka uğrayın. ordakilerle sohbet edin ve sattıkları otlardan işinize yarayacaklardan alınız.

cundada has ada namlı zeytinyağcıyı bulunuz, ondan zeytin yağı alınız..

yine aynı yolda, altınoluk'un merkezine çıkıp çınar ağacı altında manzara seyretmek çay içmek düşünülebilir.

ayvalık ve cundada bolca girit usulu ot yemekleri yiyiniz, pazarında dolaşırken ot satan teyzelerle sohbet ediniz.

demek ki, gelirken de giderken de, çanakkale yolunu kullanmak iyi fikir olabilir..
  • kabablanka  (16.06.09 12:35:24 ~ 12:44:57) 
@aithra
@sen git ben geliyorum
@kabablanka

Teşekkürler :)
Lokmayı mutlaka yerim, ayvalık tostu olmadan olmaz. Asosa bir kaç kez gittim, ama sanırım yolculuğum yenikapı bandırma üzerinden olacak (ido şahane bir fırsat sundu da bana o yüzden- yoksa çanakkale yolu harikadır candır) ama gene asosa doğru günü birlik gideriz diye tahmin ediyorum. (sanırım 1-1,5 saat anca sürer yanılıyor muyum? )
tahtakuslar etnografya müzesini merak ettim, onuda görmek gerek gibi.

Tekrar teşekkürler arkadaşlar, aklınıza geleni eklerseniz sevinirim.
  • kisa  (16.06.09 12:45:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.