[]

acil İngilizce paragraf çevirisi

Globalization, as manifested in increased global trade and the international flow of capital, as well as the establishment of global trade agreements by the World Trade Organization (WTO), has increased interdependence,integration, and interaction among people and companies located in disperse locations. Increasing numbers of people are now doing business across countries and regions. China began its economic reform process in 1978. In the years since, more than 570,000 foreign-invested enterprises have been established there. China is now the top destination for foreign direct investment among the world’s developing nations, having attracted more than US$ 665 billion worth of such investment since 1978. In December 2001, the country joined the WTO after 15 years of negotiation.




 
Devrik cumleleri duzeltip dogru teknik terim ve jargonu yerlestirmek kaydiyla asagidaki cevirim isinize yarayabilir.

Kuresellesme, kendisini kuresel ticaret ve sermayenin uluslararasi dolasimindaki artislarda gostermesinin yanisira Uluslararasi Ticaret Orgutu tarafindan tesis edilen kuresel ticaret anlasmalari vasitasiyla farkli yerlerde bulunan insanlar ve sirketler arasindaki karsilikli bagimlilik, butunlesme ve etkilesimi artirdi. Artan sayida insanlar, artik ulkeler ve bolgeler arasinda is yapiyor. Cin ekonomik reform surecine 1978de basladi. Gecen yillar icinde, 570000den fazla yabanci kaynakli yatirim kuruldu. Cin, 1978den beri 665 milyar dolardan fazla degerdeki bu tur yatirmlarlari kendine cekmis olmasiyla, bugun dogrudan yabanci yatirim icin dunyanin gelisen ulkeleri arasinda birinci konumda yer aliyor. Aralik 2001'de, ulke, on bes yillik muzakereler sonucunda WTo'ya katildi.
  • aero dynamik  (08.06.14 23:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.