[]

Fransa Vizesi - Erasmus

Fransa vizesiyle ilgili sözlükte birbirinden çok farklı şeyler yazıyor. Şimdi ben 1 yıllığına Erasmus için gidiyorum. Bu kriterde öğrenci vizesi için başvururken başıma neler gelecek? Nasıl yapsam? Tavsiyeler var mı?

1 yıllık öğrenci vizesi veriyorlar mı yoksa kısa dönem bir vize verip, oradan mı uzatılıyor?

Şöyle de bir şey var; ben Avustralya vatandaşıyım ve 90 gün vizesiz Fransa'da kalabiliyorum ama işte sonra oralarda uğraşmak istemediğim için direk burada halledip 1 yıllık öğrenci vizemi almak istiyorum.

Yorumları ve tavsiyeleri bekliyorum.

 
taksim'de burger in karsisindaki fransiz kultur e git, avluya girdikten sonra en ilerde soldaki kapidan gir. orda cok sevimli bi kadin var, neler yapman gerektigini anlatacak.

3 aylik vize veriyorlar, oturma izni almaya uygun, sen gidip ordaki valilikten oturma iznini aliyorsun.

avustralya pasaportuna nasi davraniyorlar bilemiyorum, bu dedigim tc pasaportu icin. ama dedigim gibi gidip ordan konusmak gerek. fransa konsoloslugunun bi ogrenci vizesi sitesi var, oraya girip hesap aciyorsun, form dolduruyorsun, onlar da online takip ediyolar seni, onayliyolar falan..
  • cisterna  (16.06.09 11:55:50 ~ 11:56:36) 
3 aylık veriyolarsa hiç almayayım o zaman... Benim 3 ay kalma hakkım var işte. campusfrance'da da kayıt yaptırdım.

hiç mi yok direk 1 yıllık alma şansım? Peki orada ne kadar sürer uzatma işlemi?
  • yellow brick road  (16.06.09 12:08:52) 
gider gitmez gidecegin sehirdeki valiligi arayip randevu al, bana 1bucuk ay sonrasina vermislerdi ama ben gider gitmez aramadim, okula kayit yaptirdim, banka hesabi actirdim, ev islerini hallettim vs, cunku butun bunlarla ilgili belgeler de gerekiyor, once belgelerim hazir olsun sorna gidiym dedim, yanlis yapmisim. neticede 2bucuk-3 ay sonra falan alabildim. yani zaten cok gec bi tarihe randevu verdikleri icin arada sen belgelerini de hazirlayabilirsin, hazirlayamazsan da hallederler, her sekilde gider gitmez randevu al.

ben 1 yillik alan gormedim ama avusturalya vatandaslarina farkli bi uygulama varsa, ki sanmiyorum cunku ab ulkesi olmayanlar toptan ayni muameleyi goruyor genelde, belki sansin olabilir. en iyisi konsoloslukla konusmak, telefonla ya da dedigim yere giderek.
  • cisterna  (16.06.09 12:35:33) 
o 3 aylık öğrenci vizesi olmadan oturma izni alamıyorsun zannedersem. ben de ispanya'dan 8 aylık vize istediğimde 3 aylık öğrenci vizesi + oturma izni verdiler. ama amerikalı bi arkadaş "bana bir şey olmaz" diye vizesiz gelip oturum kartı falan, hiçbir şey alamamıştı.


  • luin 41  (16.06.09 12:38:45) 
dogru bu da var
o vize sana 3 aylik oturma hakki yaninda oturma izni alma hakki da sagliyor, o olmadan alamazsin

  • cisterna  (16.06.09 12:48:59) 
tamam. yani en iyisi yine oraya gidip ne derlerse onu yapmak herhalde..

teşekkür ederim..
  • yellow brick road  (16.06.09 12:56:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.