[]

Eşiniz kısır olsa...

Sevdiğiniz insan ya da eşiniz kısır olsa tepkiniz ne olurdu?

Her şeyi denediniz, birçok doktora gittiniz ama çocuğunuz asla olmayacak.

Çocuk benim için çok önemli deyip ayrılır mıydınız yoksa ne olursa olsun devam mı ederdiniz?

youtu.be


40. dakikaya kadar izleyin. Çok hoş değil mi?

 
çocuk olmuyor diye sevdiğini terkeder mi insan? gider anne-babasız bir çocuğu sahiplenir, kendi evladım gibi büyütürdüm sevdiğim insanla birlikte.


  • animalman  (08.06.14 16:57:29) 
evlat edinirdik. zaten öyle bir travma yaşayacak eşime bir de ben darbe vurmam, hem nasıl sevmek o? olmaz öyle şey.


  • devorgilla the gunslinger  (08.06.14 16:58:37) 
Eşim kısır olsaydı, tabii ki evlat edinirdim, bırakmazdım onu.
Ben kısır olsam, ona ayrılmayı teklif ederdim yine de. Gitmemesi için dualar ederdim orası ayrı.

  • kaymaktutmayansicaksut  (08.06.14 17:05:28) 
insan başına gelmeden kesin bir şey söyleyemiyor. ama kendimi tanıyorsam bunun için sevgimden, sevgilimden, eşimden vazgeçmezdim. benden, çocuk doğuramadığım için vazgeçecek adamın da ta...

önemli olan soyu devam ettirmek değil, beraber bir canlının yetişmesini sağlamak bence. koruyucu aile olunur, evlat ediilir. belki 9 ay karnında taşıdığının yerini tutmaz ama, benim elimi tutan erkek yanımda olduğu sürece o kadarını da dert etmem. onun etmesine de izin vermem.
  • in pyjamas  (08.06.14 17:06:51) 
Kedi büyütürdük.


  • angelus  (08.06.14 17:13:17) 
Videoyu seyretmedim.

Kadin tarafi kisirsa tasiyici anne olaylari vs var en azinda % 50 babadan olur, baba kisirsa sperm bankalari vs var. Yani aslinda % 50 kendi kanlarindan bir cocuk ihtimali var.

Kendi kisisel gorusum ise, ben dogal seleksiyona inanan biriyim. Ureme konusunda sikinti cekildiginde inat edip tup bebek su bu gibi tedaviler ile cocuk sahibi olunmasini pek dogru bulmuyorum (buyuk konusmamak lazim yine de). Bir adami bana cocuk vericek diye sevecek degilim. O kisiyi o oldugu icin sevecegimdir. Kisir olmasi ona karsi olan sevgimi azaltacak degil. Evlat edinilir veya cocuk olmadan hayata devam edilir. Evlilikte kim demis ki cocuk sart?
Uzun konu, tasa tutulmamak icin susuyorum.
  • nwnd  (08.06.14 17:13:41) 
anne olma hakkımdan vazgeçerim, eşimden önemli değil


  • rock n roll  (08.06.14 17:13:59) 
böyle bir durumda ayrılan insandan hayır gelmez bence, 3 kız çocuk doğuran eşini erkek doğuramadı diye terk eden adamdan farksız. bir de çocuk benim için çok önemli diyip ayrıldı, gitti başkasını buldu, çocuk yaptı, yaptığı çocuk fiziksel engelliyse, zihinsel engelliyse ne yapacak, çocuk olayı önemli benim için düzgün çocuk istiyorum ben diyip terk mi edecek te allaam.


  • alice practice  (08.06.14 17:23:25) 
yannış anlaşılmasın "kısırsa atın gitsin" demiyorum ama burada "TABİİ Kİ HAYIR SEVGİLİM EŞYA MI BENİM" diyenler, eşlerinin kısır olduğunu öğrenince aynı tepkiyi vermez, ondan eminim.

sevdiğim insandan çocuğumuz olmayacağı için vazgeçemem. istesem de yapamam. çocuk dediğin şeyin güzelliği, hastası olduğun hatunla/adamla yaptığın ortak bir çalışma olması. o yüzden, çocuk sahibi olmayı çok fazla istesem bile eşimi çocuğumuz olmuyor diye sepetleyemem.

illa istiyorsak evlat edinilebilir evet, problem değil bu. ha yalan değil ben eşime, bana benzeyen, bakanın bizi göreceği manyak bi velet dünyaya gelsin isterim ama olmuyosa da olmuyodur aq, evlat ediniriz, hem anasız babasız kalmaktan kurtarırız bir veledi.

ünlü düşünür berdan mardini bu konuda güzel bi şeyler söylüyodu da tam bilmiyorum şimdi sözleri.
  • pescador  (08.06.14 17:32:00) 
@minik donut canavari, genel konuştum yahu, ifade ediş tarzımız benzer olduğu için direkt sana laf çakmışım gibi olmuş. sen sevme zaten çocuk, bakmazsın ki :p


  • pescador  (08.06.14 17:37:07 ~ 17:37:31) 
olmayan birine (dogmamis bir cocuk) satmam kimseyi.


  • o da olur  (08.06.14 17:55:40) 
çocukla mı sevdin o adamı/kadını derdim
sen tanıştığında çocuk yoktu ortalıkta, öyle tanıdın sevdin

evet çocuk olmayacak olması büyük bir sorun ancak tıp ciddi anlamda gelişti. rahim nakilleri yapılıyor artık. hatta döllenmiş yumurta bile koydular, birkaç gün dayandı. inanılmaz bir şey bu.

evlatlık alır mıydım bilmem. çocuklara falan bakardık da türkiye gibi bürokrasinin binbir türlü işkence metoduna dönüştüğü bir yerde belki evlatlık almazdık.
  • la noix  (08.06.14 17:57:48) 
evlat edinmek herkesin harci degildir. simdi boyle rahattayken evlat edinirim diyenler bu sansizlik baslarina geldiklerinde bambaska kararlar alir. bizzat sahit oldugum vakalar var. hatta 2.ci bir kadini tup bebekle hamile birakip, o kadinin cocugunu daha aylik olmadan alan cift vardi eski yasadigim mahallede.

kendi adima konusmak gerekirse evlatlik olayi beni kasar. ben takintili adamim, rahatsiz olurum. o degil daha da kotusu evlatlik aldigim cocuga yeteri kadar deger, sevgi ve imkan veremem gibi geliyor bana. bu cocuk acisindan cok kotu. boyle bir baba olacagima hic evlatlik almamak gerekir. ama su da var; 2-3 cocugum olur, halim vaktim yerinde olur. tabiki de evlat edinirim. onu da kendi cocugum gibi gorur, oyle bakarim. buna evlatlik almak degil, sansiz olan bir insana en ihtiyaci oldugu anda yardim etmek denir ama sadece evlatlik almak bana gore degil sanki.
  • goo.gl  (08.06.14 19:53:36) 
evlenirken yemin ediyorsun, iyi günde kötü günde diye. eşimi bırakmam böyle bir durum için. sonrasında evlatlık mı alırız, kendimizi kediye köpeğe mi veririz, orasını bilmem. ama bırakmam eşimi.


  • physcos physcos  (09.06.14 02:00:49) 
hiç sorun olmazdı, onun da sorun yapmasına izin vermezdim.


  • pimpirikli ve huzursuz adam  (09.06.14 02:14:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.