[]

arduinoya giriş

İyi hafta sonları duyuru ahalisi,

Ben 2. sınıfı bitirecek bir bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve önümüzdeki yaz tatilinde gömülü sistemlere arduinolarla bi giriş yapmak istiyorum. Ama bi kaç soru var aklımda.

ilk olarak arduinolar gömülü sisteme giriş açısından iyi bir tercih midir ?

ve bu arduinolardan hangisi bana uygun olur ?

ikinci soru için şöyle bir not yazayım, ben bu aleti öğrendikten sonra yavaş yavaş robot yapımına doğru evrilmeyi düşünüyorum. Başta aklımda nano vardı ancak nanonun dc girişi yokmuş, uno ve 2009'u gözüme kestirdim ama belirgin farkları nelerdir bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim. Aydınlatacak bi link de yardımcı olur bana.

Teşekkürler, iyi pazarlar.

 
Arduino güzel ve pratik ama sanki biraz 'high level' kalıyor. Bu nedenle daha teknik, daha karmaşık işler yaparken biraz takla attırabiliyor.
Eğer hem daha sağlam temellerle başlayıp, hem de donanıma daha iyi hakim olmayı amaçlıyorsanız başka alternatiflere yönelmenizi tavsiye ederim. Ancak bu daha fazla zaman ve sabır gerektirecektir elbette. Elektronik mühendisliği okusaydınız tavsiye etmezdim. Fakat bilgisayar mühendisleri genelde çok low level çalışmıyorlar, bu nedenle embedded'a giriş için kötü bir tercih olmaz sizin için.

İhtiyaçlarınıza göre bir Arduino seçebilirsiniz. Hepsinde farklı işlemciler kullanılıyor, bu nedenle pin sayıları, timer sayıları, interrupt sayıları farklı hepsinde. Nano'da USB supply haricinde +5V giriş olması lazım, manual'ine tekrar göz atmanızda fayda var. Bence bir Mega2560 ile başlayabilirsiniz, uzun süre işinizi görür. Hem robotik ile uğraşacaksanız çok fazla pwm kanalına ve pin'e ihtiyaç duyabilirsiniz. Sonra uygulamalarınıza göre başka kartlara geçiş yapabilirsiniz.
  • johan sebastian  (08.06.14 12:50:28) 
Arduino Yun alabilirsin. Linux falan da kuruluyor ona.


  • alperz  (08.06.14 14:01:14) 
arduino başlangıç için iyi çünkü elektronik bilmen gerekmiyor. bi kaç ay takılır gömülü programlama temelini öğrenirsin led yakar servo motor kontrol edersin o süreçte voltaj ölçmeyi akım ölçmeyi vs öğrenir elektronik temelini atarsan devamı çok kolay gelir.

arduino yun tam olarak arduino sayılmaz kart üzerinde 2 bölüm var bir tane atmel işlemcili aurdiuno bölümü ve atheros işlemcili linux kısmı. başlangıç için çok karışık olabilir.
  • orpheus  (08.06.14 15:57:36 ~ 15:59:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.