[]

Sorenson Squeeze

"Sorenson Squeeze" isimli programı sağolsun, sözlükteki ve buradaki arkadaşlar sayesinde buldum, kurdum.. velhasıl bu programda işlem yaparken pc aşırı ısınıyor, laptopun fanlar full çalışıyor. Ve 10-15 dakika sonra bilgisayar kendisini shutdown ediyor. Bir arkadaşa sordum, yoo bende öyle olmuyor dedi. Şimdi sorun, bilgisayardanmı kaynaklanıyor, donanımı mı yetersiz geliyor diyeceğim ama, alakası yok 2 milyar para saymıştım ben bunun tohumuna (2gb ram, çift çekirdek vs.)

Programı kullananlar varsa, kendi başlarına geldimi böyle bir sorun acep?. Hadi program birçok işi yapabiliyor. Onları kullandığınız içinmi acaba o şekilde yoruyor pc'yi derseniz. Sadece sıkıştırma işlemi yapıyorum başka birşey yok. Videoyu farklı formata çevirip sıkıştırmak tek amacım.


 
yoo bende de öyle olmuyor çünkü ben format factory kullanıyorum=) ama sorenson da zamanında kullanmıştım hiç öyle sıkıntılar yaşamadım. iyisimi siz de format factory kurun.


  • rentts1  (16.06.09 02:12:32) 
CPU aşırı ısındığından dolayı PC kendini kapatıyor olabilir. İşlemcinin sıcaklığını takip edin, fanları temizleyin gerekiyorsa işlemcinin fanını değiştirin...


  • selimse  (16.06.09 08:46:26) 
rentts'in söylediği gibi format factory hem free bi program hemde s.squeeze gibi çok fazla sistem kaynaklarını yoran bir converter değil. lakin s.squeeze'den vazgeçmek istemiyorsanız kesinlikle laptop fanlarına en azından bir elektrik süpürgesi yardımıyla temizlik uygulayın. veyahut s.squeeze'de convert işlemi yaparken laptopun iki arka köşesini bir nesne yardımıyla havaya kaldırmak suretiyle yüzeyle temasını kesin.


  • hasnicktir  (16.06.09 12:16:13) 
böyle bir sorun yaşamamakla beraber sizin yaşadığınız sorun da cpu'nun aşırı ısınmasından kaynaklanıyordur. başka program kurmanıza gerek yok, kaldı ki bilgisayarınızda çözülmesi gereken bir overheat probleminiz var muhtemelen.

size tavsiyem everest ya da speedfan benzeri bir program kurup çeviri işlemi sırasında sıcaklık takibi yapın. aşırı ısınma söz konusu ile fanları temizleyin, hatta cpu'nun fanını komple değiştirin. kendinden termal macunlu fanlar oldukçu ucuz fiyatlara alınabiliyor. kasayı temizlerken ekran kartının fanlarını da ihmal etmeyin.
  • sijwocaq  (16.06.09 13:15:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.