[]

Aile Evi v.s. Bekar Evi?

Sizce hangisi?

28 yaşında er kişiyim. Bekarım. Ailemle yaşıyorum. Ayrı eve çıkma düşüncem var. Ama çok kararsızım.

Ailem yediğime içtiğime eve giriş çıkışıma karışan bir aile değil. Gerçekten arkadaş gibiyiz. Ama bazen kendi evimde olsam diye geçirip duruyorum içimden. Ama bazen de otur oturduğun yerde diyorum.

Kimisi de otur birikim yap diyor. Ama şu anda çalıştığım işi şehir dışında da bulmuş olabilirdim, o zaman mecburen ev tutacaktım, burda tutsam ne olur diyorum.

Gidip gidip geliyorum böyle.. Sizce?

 
Aileyle kal.gereksiz masraf olur.
Nıt bunları ailenin seni sıkmadığını düşünerek yazdım.

  • sapkasiz cikmam abi  (08.06.14 00:28:09) 
ikisinin de avantaj ve dezavantajları var...

ama, hani yaşın 28, bu konuda böyle bir kararsız gibisin... o yüzden aile evinde kalıver sen. şehir dışına çıkma durumun varsa, o zaman çıkarsın ayrı eve. (önceden çıktın mı, ayrı evde yaşadın mı vs bilmeden yazıyorum. zira bunlar da önemli etkenler...)

ancak ben olsam, ailemi çok sevmeme rağmen çıkardım açıkçası. birikimi vs de önemsemeden.
  • helios  (08.06.14 00:28:57) 
Aklına gelir olduysa çık eve. Aklında kalır yoksa. Bir de aile evinden evleneceğin zaman çıkacak olursan neden yapmadım bunu diyebilirsin.


  • armagan  (08.06.14 00:29:21) 
Eğer ailenle sıkıntın yoksa şu devlete bir kuruş fazladan elektrik-su-doğalgaz parası verme, ailenle otur birikim yap.
Kursa mı gidersin o parayla, araba mı alırsın, çantanı alıp gezer misin orası senin bileceğin iş.

Rahatın yerindeyse bozma.
  • kaymaktutmayansicaksut  (08.06.14 00:29:27) 
Ailenizde bir sorun yoksa, size karismiyorlarsa 1-2 sene daha kalip birikim yapin bence de. Ustelik aile evinde her sey cok daha rahat oluyor.


  • fraise  (08.06.14 00:33:34) 
Ayrı yaşantının ve kendi evini çekip çevirme tecrübesinin faydalarını görürsün. Mesela evlenirsen her şeyi karından beklemezsin. Bişeyleri yapmayı öğrenirsin.

Bulaşık yıkamaktan bahsetmiyorum sadece. Banyo küvetini ciflemek. Dolapta çürümüş meyveyi kusmadan çöpe atabilmek, sonrasında dolabı silmek. Ocağın arkasındaki duvarın zamanla yağlandığını görmek. Gecikmiş fatura borcu yüzünden kapatılan doğalgazı kışın gece 3'te açtırmak için doğalgaz şirketiyle kavga etmek. Elektrik kablolarını onarmak. Klima taktırırken hangi duvarın delineceğine karar vermek, oradan elektrik kablosu geçiyor mu korkusu yaşamak. Camları sildirmek için kadın tutmak, o kadını hiç kimseyi tanımadığın bir şehirde nasıl bulacağını düşünmek. Eve misafir geleceği zaman ev sahibinin rahatsızlık çıkaracağı tipler olursa nasıl baş edeceğini planlamak. Her gece kapıyı kilitlemek. Evden çıkarken ocağı kapatmak. Nevresim yıkama vaktini geçirince kendinden tiksinmek. Kira ödemek. Aidat borcunu geciktirmek.

27 yaşımda eve çıktım. Meğer her şey yeni başlıyormuş. Bunların hepsini evlilikle ve ailelerle uğraşırken öğrenmek istemezsin. Önceden öğren, ileride kendi yaşamını tekrar kurarken bir sürü eğitimin olur.

Üç beş kuruş biriktirmek ile kıyaslanamaz bile bu hayat tecrübesi.
  • harzem  (08.06.14 00:36:05) 
Daha önce öğrenci olarak gerek yurtta gerekse evde bekar hayatı yaşadım. Zaten okulu bitirdim, bir sene çalıştım, askere gittim ve daha şubat ayında geldim. Hayatımı okul sonrası yeni düzene sokuyorum sayılır.

Ailemin karıştığı ettiği yok. Ama artık kendim olmalıyım, ayaklarım tam olarak yere basmalı diyorum. Şeytan dürtüyor işte.

Başka şehre gitme gibi bir durumum da yok. Başka şehirde olsaydım ev tutmak zorunda kalacaktım ve o zaman düşünmeyecektim diye öyle yazdım. Şu an ailemle aynı şehirdeyim diye ailemle kalmak zorunda mıyım diye sorup duruyorum kendime..
  • hayattan sikilan adam  (08.06.14 00:39:36) 
ailen karışmıyorsa sana, o zaman rahat batıyor...
git tut bir ev, kira, elektrik, su, ısınma, temizlik, yemek, alışveriş, çamaşır, bulaşık vs...
ayrı eve çıkmak hele de bir erkeğin çıkması başlı başına sorun.
  • livaneli kadir  (08.06.14 00:55:48) 
"hele de bir erkeğin çıkması başlı başına sorun"
işte böyle düşününce evliliğe kadar bekliyor erkekler. sonra "ev, kira, elektrik, su, ısınma, temizlik, yemek, alışveriş, çamaşır, bulaşık" olaylarını bilmediği veya üşendiği için kadından bekliyor. o da bilmiyorsa zaten sıçtınız da, biliyorsa da hep ondan beklemeye başlayacağın için sıkıntı. "Ben de yaparım ondan beklemem" diyorsan önceden tecrübe edeceksin, olay yerinde öğrenmeye çalışmak büyük rezillik, hatta evde tatsızlık ve kavga sebebi bile olabilir.

  • harzem  (08.06.14 01:01:11) 
Ev işleri konusunda pek sıkıntı yaşamam. Mutfakta iddialıyımdır zaten :) Evin her tarafını hypolarla silmem ama evi temiz tutarım. Öyle bulaşık falan birikip durmaz.

Öğrenci evindeyken böyleydi. Kimse zaten doğru düzgün inanmazdı bizim evin öğrenci evi olduğuna.
  • hayattan sikilan adam  (08.06.14 01:06:33) 
çık derim, derdi tasayı gör, ütünü yemeğini kendin yap aile evinden azcık uzakda olsun hatta zırt pırt aa oğlum aç kalmasın evini toplayayım diye annen gelmesin yanına.

şimdi sıhatlisin ailende öyledir, bir bok olduğunda yine yanında olurlar ama bazı problemleri kendin çözmeyi öğrenmelisin bence. 35 yaşına gelip bir gün bile yemek yapmadan birden ailenden ayrılmak zorunda kalırsan acayip bocalarsın depresyona girersin vs. en temizi çık ayrı eve (gelirin yetiyorsa tabii)
  • selam  (08.06.14 02:36:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.