[]

amerika'da araba kiralamış olanlara bir kaç sorum var

bu yaz amerika seyahatimde araba kiralayacağım. internetten biraz araştırma yaparak kampanyalar yakaladım. günlük 25 dolara geliyor. sanırım 10 gün falan kiralayacağım.

kiralama yaparken sanırım sigorta da yaptırmak gerekiyormuş. bunun bedeli nedir?
kiralama şirketinde sigorta yaptırmak istemezsem kendim sigorta yaptırabilir miyim?
10 günlük araba kiralamak için kaç tl limitli kredi kartım olmalı (sanırım provizyon alınıyormuş)
ekstadan bilmem gereken ip uçları var mıdır?

teşekkürler.

 
1. o 25'e bakma. sigorta mutlaka yaptırmalısın, birkaç çeşit sigorta var bunlardan yaptırman gereken başkasına ve senin aracına gelen hasarları karşılaması.

2. yaşın 25'ten düşük ise ekstra ödersin.

3. bunların vergileri de var.

4. kendi sigorta şirketini kiralık araçları kapsayacak şekilde genişletebilirsin hali hazırdaki kaskon kiralık araçları kaplıyorsa yaptırmana bile gerek kalmaz.

uluslararası bir kapsama tuzludur yalnız.

genelde 25 dese de en az 55-60'a çıkar o.
  • Lorik Cana  (07.06.14 22:14:58 ~ 22:16:55) 
25 dolar o bedelin en vergisiz en sigortasız bedelidir onu söyleyeyim. ona eyalet vergisi, şehir vergisi, yok efendim havaalanından alırsan zart vergisi zurt vergisi falan biner hep. ayrıca yolunu bilmiyorsan navigasyon alman gerekecek. ona da günlük 11 dolar artı vergi verirsin. 10 gün için navigasyonun parasını alırlar senden.

öneriler: eğer imaknın varsa havaalanından kiralama. şehiriçinde bir yer bul oradan kirala. mesela budget şehiriçinde havaalanına göre çok çok daha ucuz.

navigasyona ihtiyacın varsa walmart'tan 90 dolara al, 10 gün sonra götür iade et.
  • himmet dayi  (07.06.14 22:23:10) 
yaninda cama yapisan telefon tutucu goturursen ya da orada marketten vs. alirsan, tabi bir de abd sim karti (data hatti icin) almissan telefonunda google maps kullanabilirsin navigasyon icin.


  • disq  (08.06.14 12:29:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.