[]

hbo dizilerinde

neden hep eşcinsellik var? oz, the wire, game of thrones. ve daha bilmediğim başka diziler. hepsinde illaki eşcinsellik oluyor.




 
@ykyt takıldığımdan değil de hiç beklenmedik yerde oldukça sert bir şekilde çıkınca insan dumur oluyor:)


  • geberix  (07.06.14 21:44:15) 
O "Sert bir şekilde" dediğiniz şeyler gerçek hayatta da oluyor, insanlar böyle şeyleri yok saydığı için yaşanmıyor diye düşündüğü için adamlar da "Bakın böyle şeyler de var hayatta" deyip dizilerine koyuyorlar.


  • angelus  (07.06.14 21:47:59) 
wire'ı izlemedim ama got kitabı okuyan varsa aydınlatsınlar. adamlar yok mu desin eşcinselliği bazı eyaletlerde evlenmelerine izin vermişlerken. oz mesela, bütün amerikan hapisane filmlerinde vardır klişedir hatta.


  • rabban  (07.06.14 21:51:20) 
birde bence kasıtlı olarak sık konuluyor özellikle son zamanlardaki dizlere çünkü insanların alışması lazım artık. dışlanmamaları için normalleştirmeye çalışıyorlar olabilirler. anormal olduklarını söylemiyorum ama çoğunluk öyle görüyor.

showtime dizilerindede bol var. shameless,weeds,dexter,masters of sex,californication,queer as folk...
  • klakie  (07.06.14 21:53:26 ~ 22:02:20) 
Normalleştirme operasyonu olduğuna katılıyorum. Birde bir teorim var, bu kreatif direktorler-screenraytırlar falan çoğu gay ya, belki o yüzden diyorum.


  • anonymice  (07.06.14 22:01:22 ~ 22:02:21) 
Bu durum "Normal" zaten adamlar olması gerekeni yapıyor bunu dizilerine koyarak. Normalleştirme operasyonu deyince işin arkasında milleti "ahlaksızlığa" sürüklemeye çalışan kişiler varmış gibi oluyor.
ikinci nokta; türkiyede dizilerde eşcinsel karakter hiç rastlanmayan bir şey ve çoğu kişinin hayatında eşcinsel/biseksüel tanıdığı yoktur (yada öyle zannediyor arkadaşı saklıyor olabilir) velhasılı biz yabancı dizilerde görünce operasyon yada senaristin yapımcının hinliği olarak düşünüyoruz. Ancak biseksüellik batıda normal sayılıyor herkes en az bir kere hemcinsinden hoşlandığını kabul ediyor vesaire. Hatta gay olmanın havalı olduğu yerler bile var. Bütün bu etkenlerin ışığında adamların sosyokültürel durumunu yansıtan dizilerde olması çok normal

  • Eccentric  (08.06.14 11:37:57) 
bütün dizileri birbirine benzediği için.


  • baldur  (08.06.14 11:43:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.