[]

Eşcinsel arkadaşa bakış açınız

Bi' kızla tanıştınız ve lezbiyen olduğunu öğrendiniz. Ona karşı tavrınız değişir mi? Herhangi bir ön yargı oluşur mu? Samimi arkadaş olmaktan çekinmek gibi bir durum mesela? Veya uzun süredir arkadaş olduğunuz biri hakkında bunu sonradan öğrendiniz, tepkiniz nasıl olur?




 
umrumda olmazdı. bana ne, sana ne, kime ne?


  • mahone  (07.06.14 16:18:08) 
o da bir insan, başka bir insandan hiçbir farkı yok.


  • uykusunu yakalayan adam  (07.06.14 16:18:34) 
herkesin kendi yaşamı, tercihi beni ilgilendirmez.
arkadaşımsa arkadaşım kalır, değilse, arkadaş olmak için bir sorun teşkil etmez.

  • livaneli kadir  (07.06.14 16:20:33) 
hiçbir şey değişmez.


  • king lizard  (07.06.14 16:21:28) 
dogru yola getirmeye calisirdim, bir baska disi ile birlikte.

(ironi icerir)
  • no christ requires  (07.06.14 16:22:39) 
yakınlaşırım. belki biseksüeldir. çok güzel olabilir eheh


  • she was my baby  (07.06.14 16:22:41) 
uzun zamandır arkadaşım olan birisiyse, niye hiç şimdiye kadar açıklamayıp gizli tuttuğunu sorup böyle bir şeyi sakladığı için bir süre tavır alırım sanırım. saklaması üzer işte, onun dışında umrumda olmaz.


  • soso  (07.06.14 16:24:24) 
değişen bir durum olmaz


  • acckr  (07.06.14 16:27:38) 
bir şey değişmez baya da eğlenceli olur iyi kafa yapardım..


  • okuyucu olmak da iyi be  (07.06.14 16:28:14) 
Bazilari fazla dominant oluyor.. onlarla arkadaslik yapilamayabiliyor. Ama halihazirda arkadasim lezbiyen oldugunu ogrendiysem sikinti yok. Bir sey degismez. Zaten friendzone a dusmusum. Lezbiyen ya da aseksuel fark etmez.


  • ibomiu  (07.06.14 16:38:14) 
neden tavrım değişsin? bir de böyle eşcinsel insanlara insan değilmiş gibi davranmayalım. insanları sırf cinsel yönelimi bizden farklı diye toplum dışına itmeyelim. bunun konu yapılması bile çok kötü.


  • rock n roll  (07.06.14 16:58:42) 
okuldan var benim (hetero, erkek) lezbiyen olan bir arkadaşım. aramız da gayet iyi. hatta onun sevgilisiyle (o biraz daha baskın gibi biraz daha erkek gibi sanki tavırları falan) aramız çok daha iyi. arada çıkıp içiyoruz falan. bu arada ilginç ama evet erkek muhabbeti yapıyoruz. onun tavırları falan da öyle zaten :)bir ilginç detay daha; bir süre sonra farkettim ki ben bu arkadaşımı kız olarak görmüyorum. başka bir erkek arkadaşmış gibi görüyorum. yani yanında ''aman bu kız şunu yapmayayım, şunu demeyeyim, onu şöyle etkilemeye çalışayım'' gibi klasik erkek mantığına girmiyorum. ''moruk napıyosun ya!'' diye muhabbete başlayıp takılıyoruz işte öyle.

bir akşam erkekten beter olay çıkarıp, kavga ettiğini gördüm sanırım ordan sonra böyle oldu daha çok. asker arkadaşı gibi yani :)

neyse sonuç olarak zerre umurumda değil. benim insanları değerlendirme kriterlerimin arasında cinsiyeti, cinsel tercihi hiçbir yer kaplamıyor. başka şeylere bakıyorum daha çok.
  • belirsiz biri  (07.06.14 17:17:41) 
gerçekten lezbiyense değişmezdi. olumsuz ya da olumlu, farklı bir şey düşünmezdim.

"gerçeği yalanı mı olur bunun" diye soracak olursanız... insanların ne kadar lezbiyen olduğuna karar vermek, onların eğilimlerini ve fikirlerini sorgulamak tabii ki benim haddim değil ama günümüzde şekil olsun diye eşcinsel ya da biseksüel olduğu iddiasında olan çok fazla insan var. balık yiyen vejetaryen gibi. yani işin açığı ben penisin de erkek vücudunun da çok estetik olduğunu düşünüyorum bir erkek olarak, ama biseksüelim diyemem çünkü bu yönde cinsel istek duymuyorum.

ama görüyorum yani kızları "hmmm meme çok güzel" deyip lezbiyen ayağına yatıyorlar. herkes özel veya farklı olmayı ister, buna lafım yok ama bunu daha orijinal yollarla yapan kişileri tercih ederim açıkçası... cinsel kimliğiyle ön plana çıkmaya çalışan, farklılık yaratmak amacında olan tiplerden hazzetmiyorum.

dolayısıyla lezbiyen olduğunu iddia edip de erkek sevgilisi olan, erkeklerle sevişen, neblim erkeklere ilgi duyan bir kız hakkında ikiyüzlü bir göt olduğunu düşünürüm. aksi takdirde hiçbir problem yok.
  • pescador  (07.06.14 17:24:44) 
kesinlikle değişmezdi, önyargı oluşmazdı. sonradan öğrensem şaşırırdım ve olumsuz hiçbir düşünce geçmezdi aklımda. ilk kez lezbiyen bir arkadaş edinmiş olurdum, ilginç bence.
sonuç olarak kişinin cinsel tercihi arkadaşlık konusunda bir sorun teşkil etmez benim adıma.

  • mukrime  (07.06.14 17:40:53) 
Guzelse yavsardim, degilse beraber kiz keserdik. Evet, dogru tahmin ettiniz.

Ayrica escinsel olmak ilginc, ilgi cekici bir olay degil, tipki heteroseksuel olmanin ilginc olmadigi gibi. "Keske lezbiyen arkadasim olsa" diyen erkekten ve "ay keske gay arkadasim olsa ya" diyen kadindan uzak durunuz. Insanlarin cinsel yonelimleri onlar hakkindaki en en en gereksiz ayrintidir, bu kadar netim. Insanlarla ilgili baska seylere onem verin.
  • burasi ne garip bir yer  (07.06.14 17:49:46) 
Çok yakın bir arkadaşım biseksüel olduğunu bana uzuuun bir zaman sonra söyledi. O söyleyene kadar nasıl fark etmedim bilmiyorum ama fark etmedim işte. Zor bir toplumda yaşadığımız, üstünde büyük bir baskı olduğu için bunca zaman gizlediğini söyledi. Ben açıkçası geçmişte yaşadığımız / konuştuğumuz birçok şeyin sahte olduğunu düşünüp üzüldüm ilk başlarda. Ama napalım kadermiş. Şimdi çok daha yakınız. Aşık olduğu kişiden çekinmeden bahsediyor, hemcinsi eski sevgililerini rahatça anlatabiliyor falan.
Bu arada soruda kız diyor, başlıkta eşcinsel diyor ama benim cevabımın kahramanı erkek ve biseksüel.

  • okuyamıyom ben ya  (07.06.14 17:50:50) 
tanıştım, lezbiyen bi arkadaşım vardı, gayet de severim kendisi, arar hal hatır sorarım hala.


  • anil  (07.06.14 18:01:15) 
benim var bir kaç tane, biri ile aramızda gayet iyidir çok severim kendisini, arada sırada karı kız muhabbeti de yaparız aramızda ;) diğerleri ile samimi değilim ama bu durumun onların eşcinsel yada biseks olması ile bir alakası yok, sadece yıldızlarımız uyuşmuyor.

amma velakin boyu boyuma huyu huyuma birisi denk gelirse gönül düşürmekden tırsıp uzaklaşırım, (bu da oldu) bu onun eşcinsel olmasından bağımsız bişi, sadece karşılıksız bişi olmasın düşüncesi. Bu durumdan hariç banane kimi sevip sevmediğinden kiminle yatıp kalkdığından.
  • selam  (07.06.14 19:47:18) 
Biseksüel kadınların davranışlarını, direkt "lezbiyen"lere göre daha orantılı buluyorum. Yani böyle erkek gibi konuşuyosa "s.kerim sokarım höt zöt" filan, cinsel yöneliminden bağımsız olarak benimle takılamaz zaten. Onun dışında hiçbir tercihin hiçbir önemi yok, (zaten bu tercihlerin arkadaş olma kıstaslarını etkilemesine hiçbir zaman anlam veremedim), daha çok bile sevebilirim 'insan' olduktan sonra.


  • pandispanya  (07.06.14 19:56:19 ~ 19:58:16) 
Yakın bir arkadaşımın eşcinsel olduğunu öğrenmedim ama benim eski sevgilimin arkadaşı lezbiyen çıkmıştı. Hatta eski sevgilime gel de beraber olalım bile demiş. Kız arkadaşım bembeyaz bir suratla bana bunları anlatmıştı ve ben ne yapacağımı şaşırmıştım. Gitsem ağzını yüzünü kırsam o kızın, kızı dövdü, hain erkek olacağım. Bir iki şamar atmasam sinirden kendimi sikecem. En sonunda sevgilim sakinleştirmişti de beni, bir daha görüşmeyeceksin onunla demiştim.

Salça olmadıkları müddetçe sorun yok da, kendilerini de ayrıcalıklı görmesin bu eşcinsel arkadaşlar. Sen kimsin ki benim sevgilime ilişki teklif ediyorsun, sandığa gel sandığa.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (07.06.14 19:59:44) 
divit + 1. Kız-erkek arkadaşlığını istisnalar dışında gereksiz buluyorum.


  • arnold schwarzeneger  (07.06.14 22:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.