[]

alan adı yönetimi hakkında sağlam bilgi sahibi kimse

bir alan adım var bunu godaddy'e taşımak istiyorum. aynı zamanda, bu alanadı şu anda expire olmuş durumda ve ara dönemde. yani hala bende, elden çıkmış değil.

soru:
alan adımı normal transfer rutini dışında daha az maliyetle oraya alma şansım var mı? nedir, ben şimdi tekrar bulunduğu yerden bir yıllık kiralayacağım buna bir 20 dolar falan ödenecek, sonra da transfer için godaddy'e yine bir domain parası kadar bişey ödeyip oraya çekeceğim. bunu istemiyorum ve hazır expire olmuşken risksiz godaddy'den alabiliyor muyum onu öğrenmeye çalışıyorum.

ek bilgi: godaddy'de ismi arattığımda not available çıkıyor elbette. onu almak için olan iki seçenek beliriyor, bunlardan biri komisyonlu satınalım -ki 140tl nin üzerinde ve alma garantisi de yok sanırım. diğeri de backorder pakedi, fiyatı da indirimli 45tlye falan geliyor. bundaki mevzu da anlattığına göre, düşen domainlerin girdiği auction'da yer almamı sağlıyor sanırım.durumun takibi ve haber verilmesi, auction üyeliği falan filan pakedi. domaini talep eden diğer şahıslarla açık artırmaya girip bir de orda artık ne kadar yükselirse domainin parasını ödüyorsun ekstra.

seçenekler bunlar mıdır yani? domainin sahibi olmama rağmen her türlü bana mı giriyor?

bu nasıl dünya bala!

 
ara dönemde taşıyamazsın. sadece yenileme şansın var. yenileyip sonra taşımak.


  • ben smyrna  (07.06.14 12:18:06) 
godaddy'e ödeyeceğin transfer parası aynı zamanda domainin 1 sene daha uzatılmasını sağlıyor. verdiğin parayı 1 senelik domain parası olarak düşün. bi zararın olmayacaktır.


  • sanal alem serttir delikanli  (07.06.14 13:16:53) 
önce uzatıp sonra transfer edeceksin, başka yolu yok malesef. ya da risk alıp expire olmasını bekleyecek (yaklaşık 2-3 ay), bitince godaddy'den alacaksın hemen.


  • tembel sinefil  (07.06.14 15:30:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.