[]

ses mühendisi arkadaşlar var mı?

sesle ilgili basit anlamda danışabileceğim bu işe sınav vermiş ya da gönlünü kaptırmış suserlerle bağlantı kurmak istiyorum. buradan soracağım basit soru numunesi ise şöyle:

elimdeki cdleri ve kasetleri dijitale hakkıyla aktarmak istiyorum, donanım ve yazılım ekipmanım ne olmalı. bitrate vs vaziyetler ne olmalı? cdler için hatırladığım kadarıyla 128 cd kalitesi idi. daha iyi olsun diye 192 yapıyodu millet ama şöyle bir argüman vardı: "zaten kalitesi belli seviyede olan bir veriyi daha yüksek encode ettiğinde değişen şey sadece dosya boyutudur." böyle midir hakkaten?


 
bu duyuruya cevap vermezse, alperz'e ulaş; buradan ya da sözlükten. yardımcı olacaktır.


  • nodrap  (07.06.14 00:04:53) 
cd aktarmak için bir ekipmana ihtiyaç yok onlar zaten dijital data. sıkıştırmadan olduğu gibi saklayabilirsin veya kayıpsız sıkıştırma formatlarını kullanabilirsin. ( flac vs. )

konu kaset olunca iş çok çok daha zor. kaset analog bir medya olduğu için onu kayıpsız ve yüksek kalitede saklamak pek mümkün değil. ne yaparsan yap kasette her zaman bir dip gürültüsü olacaktır.
  • orpheus  (07.06.14 00:25:06 ~ 00:25:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.