[]

Hobbit'ten Sonra Silmarillion Okunur Mu?

Daha önce şu duyuruda derdimi anlatmıştım:www.eksiduyuru.com

Hobbit'i okuyup bitirdim bugün ve fantastik edebiyata artık adım atmış bulunmaktayım. Açıkçası Hobbit çok hoşuma gitti. Şimdi diyorum ki hazır bu kitapla başlamışım, Yüzüklerin Efendisi'ni okumadan önce, altyapı olarak Silmarillion'u okuyayım. Siz ne dersiniz?


 
Go go go!


  • pandispanya  (06.06.14 23:00:07) 
kesinlikle okumalısın ama hızlı ve bir çırpıda okumaya çalışma biraz ağırdır sindire sindire arkasındaki sözlükten yardım ala ala oku.


  • a darkness coming  (06.06.14 23:01:44) 
bence yüzüklerin efendisini okuduktan sonra silmarillionu oku. karakterler hakkında epeyce merak oluşmadan ailmarilion çok sıkıcı gelecektir. ama yüzüklerin efendisindem sonra süper gider, karanlık noktalar aydınlanır.


  • vendorth  (06.06.14 23:04:10) 
oku ama en sonda güç yüzüklerine ve üçüncü çağa dair kısmını atla. yüzüklerin efendisinden sonra okursun o kısmı. hatta hobbite başlamışken seriye devam et en son silmarillionla tamamla bence.


  • bir garip seyyah  (06.06.14 23:06:59) 
Yalnız silmarillion hobbit gibi laylaylom değil, ağır ve yorucu bi kitap. Fantastik edebiyata daha yeni adım attıysan önce yüzüklerin efendisi'ni bi oku bence, ki bu üçleme bile hobbite göre daha yorucu.


  • uepuey  (06.06.14 23:46:26) 
Hocam silmarillon aşırı ağdalı gelir. Kronolojik olarak önce gelir doğru ama. Okurken zorlanirsın. Önce üçleme sonra silmarillon daha iyi olur. Zaten sonra dönüp dönüp bi daha okuyacağın için sorun olmaz :)


  • arnatuile  (07.06.14 08:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.