[]

Haydi bana gezi programı oluşturalım!

Aşağıdaki mekanlarda fazla zamanı olmayan ve daha önce buraları görmemiş biri olarak hızlıca nereleri görmeli, neler yemeli, nerede durup, nereden kaçmalı?

(Az vaktim olduğundan müzelere girip çıkmayı düşünmüyorum. Misal gidip bir Mona Lisa'yı görmek için dakikalarca sıra bekleme düşüncem yok.)

Prag: Bir günüm var. Sadece bir gün.

Paris: 1 gece 2 gün (Mesela Eyfel'e çıkmaya değer mi, yoksa aşağıdan bakıp eneee bu muymuş deyip,asansör sırası bekleyeceğime şehri ve ara sokakları mı dolaşayım, bir tatlı fazladan mı yiyeyim?)

Cannes-Monaco: 1 gün yine

Roma: 1 güncük

Venedik: 2 gün 1 gece

Haydi bakalım kendimi ellerinize bıraktım.

Edit: Günlerde oynama yapamıyoruz maalesef.

 
günleri değiştiremiyo muyuz? venediğe 2 gün fazla, praga romaya az


  • yilki ati  (06.06.14 14:45:42) 
ben olsam venedige 1 gün ayirip romaya 2 gün 1 gece ayiririm.

prag'a gitmedim, paris'i sevmedim ama queen adli gece kulübünde cok eglenmistik. cannes'a gitmedim. roma'ya bittim inanilmaz. venedik de görülür.

roma'da pompi adli meshur yere git ve tiramisu ye, pazartesileri kapali.
bisiklet kiralayip her yerini kendin kesfet derim. harika bir gün gecer.
  • la traviata  (06.06.14 14:46:56 ~ 14:47:45) 
- eyfel'e cikmaya degmez, sacre-coeur'e deger. sahsen tuileries bahcesini, opera'yi, saint michel'i tavsiye ederim. al haritayi yuruyerek gez, cok guzel oluyor. notre dame'i da gez, sacre coeur'e aksam cik.

- venedik kucuk bir yer, degil iki gun yarim gunde biter. san marco'dan uzaklasip arkalara gittikce hem ortalik sakinlesiyor hem de guzellesiyor:) roma-venedik ne kadar suruyor hatilamiyorum, oraya kacarsin bir gun daha.
  • no avalon  (06.06.14 15:01:56 ~ 15:02:56) 
cannes monaco arası arabayla çok keyifli . bence o arayı arabayla otobandan değil ama dağ yolundan kat etmek lazım nıce e yakın eze village var gorulesi fragonard parfum muzesi ve dukkanı var oralara girilesi cannes a yakın grasse var yıne bole kucuk ama cok tatlı ve asıl parfum muhiti orası ama zaman olmayabilir. tabi monacodan cannes a gecerlen nice de durmak lazım bai des angles diye bir sahili var bana pek bişi ifade etmedi ama nice de bir pazar vardı çok guzel ve nice sehir olarak col guzel zaten girip iki saat kaybolcan oralarda dondurmacılarda takılacaksın . monaco da da zaten casınoydu bide bi bahçe var unuttum jardin ... bıseydi vs idi 2 3 saat oralarda gezersin . özet : monacoda 3 saat gez atla arabaya dag yolundan nice arabayı koy gez yıne 2 3 saat sonra sahilden cannes a. cannes da kale var bıtane sahil yolu ( la croısette) nun sonunda tepede. oraya dogru cık yuruyerek kucuk restoranlarda ye bişiler guzel çok guzel mekanlar :))


  • true2701  (06.06.14 15:02:20) 
prag'da cafe louvre'de bir yemek ye :)
www.cafelouvre.cz

St. Vitus katedraline git, çok ihtişamlı, tepesine de çıkabiliyorsun, manzarası efsane güzel.

Kafka müzesine uğrayabilirsin ilgin varsa.

Saat kulesinin önünden bir saat başı geç, keyifli oluyor, orkestra geliyor falan.

Charles köprüsünden geç.

Propaganda pub'a git
www.propagandapub.cz
  • kronik  (06.06.14 15:04:32 ~ 15:18:55) 
Prag : St Vitus Katedrali'nden Charles Köprüsü ve Old Town denilen kısma uzun bir yürüyüş yap, sonra orada biraz vakit geçir. Gece de kalacak olsaydın iyi eğlenirdin.
Paris : Eiffel'e bakacak bir şey yok zaten iğrenç bir demir yığını. Eiffel'e çıkıp şehre şöyle bir bak tabii. 2 gün kısa bir sure yoksa Orsay'e, Seine Nehrine, Montmartre'a -Sacré Coeur'e, Champs Elyses'ye, Notre Dame'a falan git. Turistik yerleri bir görmek lazım, ileride tekrar gidecek olursan, başka yerler tavsiye ederim.
Cannes-Monaco : Meydanda otur bir şampanya kokteyli, bir diamond fizz falan iç, etrafı ve millet seyret.
Roma : 1 gün için gitme, beni de hiç yorma. İlla gideceksen Vatikan'a - Sistine Şapel'ine falan git en azından bir yeri tam görmüş olursun.
Venedik: 1 gün yeter, öyle dolan işte, gondol-Rialto köprüsü - büyük kanal, San Marco Meydanı, Marco Bazilikası, Düklerin Sarayı..vs Gece kalacaksan belki Fenice'de bir opera falan seyredersin. Balıkçı çizmesi al yanına, sarı plastik olanlardan, bulunsun.
  • tiny penny  (06.06.14 15:21:30 ~ 15:22:03) 
Roma'ya 1 gün az VenediK'e 2 gün fazla


  • porn star  (06.06.14 16:03:43) 
bunların araları birer gün
ışınlanmayı buldun da bize mi söylemiyorsun ?

  • trocero  (06.06.14 16:11:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.