[]

Köpek Kulübesi

Selam, bizim enstitünün orada 2 tane yavru köpek var. Biz bunları enstitü olarak sahiplenmeye karar verdik ancak ben ısrar ettiğim için kulübeler bana kaldı. Şimdi baktım, kulübe fiyatları devmiş.

Köpek kulübesi nasıl yapılır? Şöyle dayanıklı bir şey olsun istiyorum. Çimentoya falan izin vermezler üniversite kampüsünde ama diğer türlü yapabiliriz. Yavrular kırma, büyük ırk köpek.


 
basit bir iş, kendiniz yapabilirsiniz. öncelikle kağıdı kalemi alın elinize ve çizin ihtiyacınız olan tip bir şeyi. güzel bir şey olsun isterseniz (ben böyle tavsiye ederim) kalasları birleştirmek yerine mdf malzemeden tek parça olarak yapın. bu durumda çizerken ölçülere özen gösterin, basit bir kareli kağıt işinizi görür. mdf'nin kalınlığını da çiziminize dahil etmelisiniz. yanlış hatırlamıyorsam 1.7 cm idi kalınlığı. "orman ürünleri" satan bir mağaza bulup telefonla sorabilirsiniz. daha sonra da oraya gideceksiniz zaten.

çizim bittikten sonra kağıt üzerinde olan her parçayı ayrı ayrı düşünün. şöyle kabaca örnekleyeyim;

tek tarafı açık kare bir şey için söylüyorum;

3 tane (atıyorum) 60x60 cm plaka yan duvarlar için
1 tane (atıyorum) 60x60 cm plaka zemin için vs.

bu şekilde ihtiyacınız olan parçaları belirledikten sonra orman ürünleri satan yere gidiyorsunuz, istediğiniz parçaları verip mdf beğeniyorsunuz. bir plaka dan çok daha az tutar diye tahmin ediyorum, yeni bir plakadan kestirmek yerine ellerindeki artık durumda mdf'lerden sorarsanız daha ucuza da gelir. onlar size kesip, parçaları numaralandırıp verecekler. daha sonra bu parçaları uygun boyutta vidalarla birleştireceksiniz.

temelde ikea'dan kitaplık kurmakla aynıdır. montajda dikkat etmeniz gereken nokta da şudur. "kıl uç" denen matkap ucuyla önce vida deliklerini düzgünce açarsanız, vidalamada rahat edersiniz.

eli şarjlı tornavida tutan bir arkadaşla 2 saatlik iş aslında. çatı kısmında uygun bir havalandırma deliği açıp, 20 santim üstünden ve açıklıktan geniş şekilde (yağmur almasın) bir mini çatıyla kapatırsanız çok güzel olur.

köpeklerde durum nedir çok bilmiyorum ama içerideki hava sirkülasyonunu sağlarsınız. bir de duvarlara ve zemine yalıtım malzemesi kaplarsanız (ikliminize göre) şahane olur.
  • jaaaccckkk  (06.06.14 14:02:49) 
marangoza gidip fiyat araştırması yaptın mı ? marangoz ihtimalini de değerlendir derim.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.06.14 14:12:35) 
youtubeda köpek kulübesi nasıl yapılır anlatan bir çok video var. Onlara da göz at kesinlikle.


  • vavawest  (06.06.14 14:20:10) 
yukarıda arkadaşın belirttiği gibi marangoza kesin danış derim. Ben yıllar önce ufak bir marangoza yaptırmıştım; piyasadakilerle bayagı bir fiyat farkı vardı.


  • noexpectationsnodisappointments  (06.06.14 14:27:42) 
Çok sağolun arkadaşlar. Bu opsiyonlara bakıcam.


  • alicia dominica  (06.06.14 14:39:38) 
bitince caps atsana merak ettim


  • yigitovic  (06.06.14 14:45:39) 
Iskelet ve palet yapin tahtadan, zemin, duvar ve catiya Osb kullanın. Catiyi shingle kaplayin.


  • nereye bu gidis  (06.06.14 14:55:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.