[]

Hadi birlikte utanalim

www.radikal.com.tr

Soru: siz de utandiniz mi?


 
Yazik ya.


  • ay nov kung fu  (06.06.14 11:47:52) 
kabus gibi bir akademi anlayışımız var.


  • kayranin kedisi  (06.06.14 11:48:20) 
olayı tek taraftan dinliyoruz burada yalnız. iki taraftan da dinlemeden akademisyene yapılanlara utanmak için henüz erken. ama laboratuvara, öğrencilere her türlü yazık olmuş.


  • devilred  (06.06.14 11:50:49) 
ben üzüldüm şahsen, utanacaklar başka ama onlar da utanmaz.


  • loveinaflipbook  (06.06.14 11:51:54) 
Bilimin bir takım görüşlere (hangisi olursa olsun), siyasete alet edilmesi kadar öfkelendiğim bir şey yok şu dünyada.

"İki gün sonra 40 yaşıma giriyorum. Evliya olacağım da yok. Bilimdi, lab’dı memleketi artık siz düşünün. Bu kadar pis adamın arasında debelenip durmaktan bıktım. Üstelik hem kendimi hem de bana inananları hayal kırıklığına uğratmaktan da bıktım.”

Bilim bilimdir felsefe de felsefe. Felsefecilerin inandıkları, bilim adamının çalışmaları değerlendirilir.

Ve evet, her iki tarafı da dinlemeden karar vermek olmaz. devilred+1
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (06.06.14 12:06:17) 
konusunu vs. soylemeyim ama ablamin olmekte olan bir tarihi mirasimizi kurtarmak uzere tasarladigi tubitak da dahil suruyle odul almis projesi para vermeyelim ya kimse bakmiyo zaten denilip uygulanmadi. su an o tarihi eser yok.
oyle bir ulkeyiz iste amk. ne bekliyorsunuz ki?

not: abla da sonra amerika'ya kacti zaten. cok senelerdir orda :(
  • brawler  (06.06.14 12:08:57 ~ 12:09:54) 
Hangi sebep utanmayıp 'eh hak edilmiş ama' demenize neden olurdu, merak ettim.

Sebebi ne olursa olsun ben utandım.

Bu ülkede bilime ve sanata önem verilmediğini bildiğimiz için şaşırmadım ama.

Yazık.
  • dessy  (06.06.14 12:13:15) 
iyi olmuş. akıllı adamlar tr'de durmasın zaten.


  • ben smyrna  (06.06.14 12:35:42) 
vay ake dedim okurken dava ustune dava acmis okul ota boka. bunu dedim diye bana da acarlar kesin. yazik valla bu zihniyete


  • jedilance  (06.06.14 12:40:04) 
Okul yönetimiyle lab'ın kurucusu ters düşüyor, lab. kapanıyor, adam Almanya'da çalışmaya başlıyor, okul lab'ı açıyor, adam "lab. benim üzerime zimmetli açamazsınız" deyip engel oluyor.

Her iki tarafı dinlemekten söz ederken, okul "zaten bilimden ziyade başka amaçla kullanılıyordu" gibi bir açıklama da yapabilir. Yani her şey mümkün ve ne yazık ki hiç birine şaşırmıyoruz artık. Kanıksadık.
.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (06.06.14 12:48:53 ~ 07.06.14 16:17:39) 
birkaç yıl önce yurtdışında çok sağlam bir hoca memleketime faydalı olayım diye türkiyeye döndü, sakarya üniv.da göreve başladı. sonra aylarca tübitakın, bakanlıkların ve kurumların kapısını aşındırdı ve konusunda türkiyeye çağ atlatacak bir proje için 8 milyon liralık yardım aldı. bununla labaratuvar kuracaktı.

sonra rektörlük, dekanlık, bölüm başkanlığı vs. bu para çok sana diyip dalga geçer gibi paranın büyük kısmına el koyup adama 500 bin lirasını verdiler. adam da aq sizin gibi adamların diyip yurtdışına geri gitti.

okul ise kesinti yaptıktan sonra makam odalarının mobilyalarını ve bilgisayarlarını değiştirdi. artık daha rahat koltuklarda daha hızlı solitaire aynayabiliyorlar.
  • yemrem  (06.06.14 12:54:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.