[]

Günlük Sohbetlerde/Tartışmalarda Dipnotun Önemi?

ben bu dipnot olayını fazla önemsiyorum. kendime has cümlelerim var. herkes konuşacaksa böyle konuşsun, yoksa sussun anlayışında değilim. lakin, elimden geldiğince/farkında olduğum müddetçe dipnot gerektirecek alıntılara veya esinlenmelere kaynak vermeye çalışırım. öyle çok akademik olmasına gerek yok. bir tv programında tartışanların cümlesini kullanacaksam bile "ahmet hakan şöyle diyor" gibisinden veya ismini hatırlamasam bile "bir gazeteciden/yazardan şöyle duymuştum" falan diyorum.

eskiden buna daha çok takardım, hatta anladığımda karşı tarafa direkt olarak; sen şunu izlemişsin, şunu okumuşsun derdim. bu bana alıntıladığımız kişiye saygı olarak geliyor. bir kazancım falan yok esasında :) bu takıntım çok mu safça/salakça?

neyse fazla uzattım sanırım ek olarak şunu da sorayım; bu dipnot olayının günlük yaşamda sınırı nedir sizce?

 
bu bana cok soguk geliyor. kendi cumleni soyle abi, onun bunun soylediklerini neden iletiyorsun ki? birak onlari okumus olan bunu zaten dusunuyor olsun. okumamis olan da aydinlanmis olsun.
eski sevgilim de senin gibiydi ve hic hosuma gitmiyordu.
"freud bilmemne kitabinda soyle der"
falan gibi.

bence kendi dusuncenmis gibi savunmak daha guzel. cunku bir acidan sen adama "ama einstein boyle diyor" dedigin zaman adam sana karsi arguman uretmekte cekinebilir.
kaldi ki senin ne dusundugun onemli tartismada. einstein'in degil. cunku onunla tartismiyor karsindaki. seninle tartisiyor.
  • bohr atom modeli  (06.06.14 11:54:56 ~ 11:56:57) 
@bohr atom modeli;
sanırım anlatmadım kendimi. ben de kendi cümleni söyle tarafındayım. ama kendi cümlen olmayan şeyleri de kendi cümlenmiş gibi sunma üzerine soruyorum. yani aklı sıra bana ayştaynın cümlesini söyleyip(kendi cümlesiymiş gibi), kendisini özgün ve bilenmiş gibi sunarak sohbet ilerletmeye çalışanlara uyuz oluyorum(eskiden daha çoktu).

farkınd olmadığım zaman zaten sorun olmuyor. ancak bana ayştayn cümlesi ile karşılık verildiğinde(kendi cümlesiymiş gibi), bunun farkında olduğum için, otomatikman ayştayn ile konuşuyormuş durumuna düşüyorum.
  • ete summer  (06.06.14 12:03:55) 
ben de yaparim. birisinden duydugum bir seyi baskasina "bu böyledir" diye anlatamisorum sanki kendi fikrimmis gibi. ama bunu yapan cok insan var ve etrafindakiler vay be ne bilgili insan diyor bence


  • kucukharfler  (06.06.14 12:05:43) 
hmm oyleyse hakli olabilirsin. benim dedigim su mesela: tartisma esnasinda "soyle soyledir, cunku gercegi hem duyularimizda aramaliyiz hem de aklimizda" derse adam, dedigin dogru.
ama "aristoteles gercegi hem duyularimizda aramaliyiz hem de aklimizda der" demesi de cok soguk geliyor.
bence soyle demeli: "gercegin hem duyularimizda hem de aklimizda aranmasi gerektigi dusuncesi mantikli geliyor"
  • bohr atom modeli  (07.06.14 10:20:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.