[]

Hayvanlarda Tür/Irk ayırmak kötü bir şey değil mi?

Demek istediğim atıyorum sokak kedisi yerine böyle cins kedileri beslemek onları sevmek bana çok itici geliyor.




 
cins kedi olsun diye bir sürü para döküyor insanlar ona kızıyorum. hem bu can yani ticarete alet edilmemeli. yurtdışından getiriliyorlar kaçak şekilde, çok kötü koşullarda taşınıyorlar çoğu da ölüyor zaten. ben kedi alacak olsam sokak kedisi alırdım.


  • rock n roll  (06.06.14 09:54:50) 
Evet. Kötünün kötüsü de var: youtu.be


  • quanche  (06.06.14 10:29:00) 
ne cins olursa olsun kedi besleyen biri tüm kedileri çok sever fakat ev durumuna ve yaşantısına gore belli bir ırkı tercih edebilir, bunda bir sakınca yoktur kanaatimce. evde iran kedisi besliyorum, oturduğum sitede ve ofisimin bahçesinde de onlarca sokak kedisi besliyorum ve hepsini de seviyorum. evimde sokak kedisi beslemek istemem çünkü kedimin cinsinin tüm huyları benim yaşantıma çok uyuyor, hiçbir sorun yaşamıyorum, sokak kedisi beslediğim dönemlerde epey sıkıntı yaşadım dolayısıyla tekrar evimde beslemeyi düşünmüyorum.


  • tiny penny  (06.06.14 10:57:21) 
her zaman kötü olmayabiliyor.
mesela çocuğunuz var, apartmanda yaşıyorsunuz, vs. ona göre ırk seçmeniz gerekiyor. antalya'da husky'nin yaşaması zulüm bence. ya da apartmana uygun olmayan hayvanların apartmanda bakılması (ve bahçeye uygun olmayan küçük köpeklerin bahçeye bağlanması).

  • kayranin kedisi  (06.06.14 11:55:22) 
bence degil. bakamam ben buna deyip atmak kotu. irklarin belli basli karakter ozellikleri var. sadece goruntusu guzel diye secmiyor herkes. benim bsh kedim var. sahiplenirken kafadan 15 yillik bir kontratin icine giriyorsun. en iyi seklde bakman memnun etmen gerekiyor. cok ilgi beklemeyecek, cocuklarla anlasabilen, diger ev hayvanlariyla sorun yasamayan, alerjik bunyeleri etkilemeyen bir kedi olsun ki yarin obur gun cocugu yoluyor, kiskaniyor, alerjik reaksiyon oldu deyip yuva araniyor ilani acmayayim. tatile gittiginde, haftasonu icin biryerlere giderken, hastalik durumunda vb hep bakacak birisi olmak zorunda. yine bu ozellikler bakan kisinin zevkle ilgilenmesini sagliyor. normalde kediyi uzaktan görünce gözleri kan canagi olup akmaya baslayan erk ark im 1 senedir kedimle ayni evde yasiyor. bu ozellik olmasaydi ya sevgiliden ayrilmak ya kediyi sahiplendirmem gerekirdi. boyle durumlar yasaniyor ve olan hep hayvanlara oluyor.
bu ozelliklere gore sectim ve iyiki de secmisim diyorum. cocuklara karsi muthis sabirli ve ne bir tirmik ne tislama vakasi yasadik. alerji yok. baska ev hayvanimiz da var sakalli iguana, kedi onu kankasi saniyor iguanadan karsilik alamiyoruz nötr. köpeklere karsi da havlamadiklari surece antipatisi yok. kucuk kopeklere daha bir yaklasasi var.kucak yilisiklik sevmez, sevilmek istediginde sevdirir gider. hem o mutlu hem ben mutluyum. cins olmasaydi bu ozelliklerde olacagini bilemezdim. olur da köpek de sahiplenmek istersem bu sefer de kediyle iguanayla ve cocuklarla anlasacak cinste kopek alirim. yavru olmasi, yada kedinin baskinligina izin verebilecek bir gecmisinin olmasi gerekir kedinin otoritesini kabullenmezse ego catismalari yasarlar. 12-13 sene boyunca bir arada yasayabilmeleri gerekir.
simdi ben hayvansever sinifina girmiyormuyum, kotu birsey mi yapiyorum?
  • eick  (06.06.14 12:04:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.