[]

ygs-lys ne bok yicem ben

öncelikle kusura bakmayın derdımı anlatıcam biraz 19 yasındayım ygs ye ilk defa girdim çok kötü bi sonuc aldım haftaya lys ye giricem ama hiçbir umudum yok önüme bir iki seçenek geliyo bu sene %50 elektrik müh. baska seceneğim seneye kasmak ama bunu aileme açamıyorum bu yuzden sıkıntıdan patlıcam.seneye kasıp vakıf ünilerinde tıp tutturmamı ısrar edenler var ben iki mesleğide sevmiyorum cocukluk hayalım falan hep pilotluk ama bu yolda bana destek olacak kimse yok nasıl pilot olunur konusunda thy nin kursu dısında bilgim bile yok.siz benim yerimde olsanız ne yapardınız vakıf ünisinde tıp okursam ailem zorlanacak ödemeler konusunda ama tıp diye tutturanda ailem elektrik konusunda neden bilmiyorum en mantıklı müh. bu geldi gelecek konusunda planlamada yapmam lazım pilot oldukça fazla olacak ilerde.Mesleği yapacak kişi sayısı artınca maaş azalacağından dolayı ondan da soğuyorum

özetle sorunlarım
1-bu sene ygs bok gibiydi lysde öyle geçecek bu aileye nasıl açıklanacak.
2-istediğim bölümü maaşdan dolayı seçmeyecek gibi dusunuyorum
3-buda seneye için tavsiyeler

derdim burdaki cogu kisinin derdinin yanında 0 kalsa bile cevaplayanlara teşekkürler

 
pilotlukla ilgili şunu söyleyeyim. ünilerin 4 yıllık bölümleri var. anadolu üniversitesi pliotaj var ki okulun en yüksek puanlı bölümü, özyeğin üniversitesi var, thk üni var. puanları 500 e yakındı bi bakman lazım. onlardan birini kazanırsan bitirip lisans sınavlarına falan gireceksin ki onlar çok sonraki işler önce bi 500 puan alman lazım.


  • fuzuli  (06.06.14 03:45:26) 
Öncelikle sondan başlayayım, baya baya gelecekle ilgili derdin var, neden çoğu kişinin derdinin yanında sıfır kalsın.

1 - Ailen ygs'nin kötü geçtiğini biliyorsa, onların da beklentisi düşüktür lys için, senin gibi. O yüzden bunu açıklamak sorun olmasa gerek. Ayrıca öncelikle kendine açıkla bu durumu. Neden başarısız olduğunu biliyor musun? Çalışmadın mı yeterince, potansiyelin daha fazlasına el veriyor mu? Yoksa elinden geleni yaptın ama sonuç buysa, yapacak bir şey yok, herkes doktor mühendis olacak diye bir şart yok.

2 - İstediğin bölümden kasıt, pilotluksa, maaşından dolayı seçmemek gibi bir durum yok. Pilotların maaşları şu an ortalamanın çok çok üzerinde, düşse bile tatmin edici olur yine de. Ayrıca çok klişe olacak ama bir mesleği seçerken tek motivasyonun para olmasın. A mesleğiyle 10 birim maaş kazanıp mutsuz olurken, B mesleğiyle 1 birim maaş kazanıp mutlu olma ihtimalin var.
Ayrıca şahsi fikrim, tıp seçecek birinin, ben bu işi yapmak istiyorum demesi gerekiyor. Çünkü birincisi okuması da yapması da zor bir meslek ve herkesin hayat beklentisine, karakterine uygun olmayabilir. İkincisi de tıp seçtiğin zaman büyük ölçüde geleceğin şekilleniyor. Tıp okuyup, başka işlere yönelen çok çok nadirdir. Ama mühendislikler, özellikle de kaliteli üniversitelerin daha temel mühendislikleri, kariyer seçimi konusunda daha fazla çeşitlilik sunuyor, pilotluk da dahil. Makina mezunu bir arkadaşım THY'nin pilotluk eğitiminde bir senedir mesela. Tabii bunlar bir mühendisin kişisel görüşleri, farklı mesleklerden insanlarla konuş, hayatlarından memnunlar mı, memnun değilseler sebebi kişisel mi, yoksa meslekleri mi anlamaya çalış.

3 - LYS'nin kötü geçmesi durumunda ise, bir yıl daha beklemeyi mutlaka düşün. Evet, biliyorum bütün arkadaşların bir yerlere giderken, senin bir seneyi boş geçirmen çok koyacak. Hayatından bir sene kaybediyormuşsun hissine kapılacaksın. Ama şunu düşün, üniversite seçimin bundan sonraki hayatını kesin olarak ve bütünüyle belirlemese de önemli bir dönüm noktası. Hayatının geriye kalanını etkileyecek bir seçim için bir sene feda etmek makul. Ayrıca üniversite yılların, hayatının en güzel dönemlerinden biri olacak. Bölüm, üniversite, hatta şehir (bir zaman sonra anlıyorsun ki, özellikle de şehir) seçimlerinde mümkün olanın en iyisini elde etmeye çalış o yüzden.
Bir daha söyleyeyim, burada bu seneki performansının değerlendirmesini iyi yapmak çok kritik tabii. Kötü geçmesinin sebeplerini düşün, bir sene daha hazırlanmak alacağın puanı önemli ölçüde değiştirir mi diye sor kendine? İkinci defa sınava girenlerin çoğunun daha başarılı olduğunu düşün ayrıca. Ama bu üçüncü maddeyle ilgili yazdıklarımı 3 hafta sonra düşünmeye başla.

Bol şans!
  • zero times infinity  (06.06.14 04:11:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.