[]

Portakal Reçeli

Hiç portakal reçeli yememiştim. İngiltere/Lidl'dan aldım bugün. Hayatım boyunca tattığım en iğrenç şeylerden biri olabilir. Şekersiz midir nedir(içindekilerde sugar yazısı var gerçi), ekşimsi acı berbat bir şey. Üşenmesem ağzıma tatlandırmak için çikolata, nutella alıcam yeminle. Ulan yoksa reçel değil de başka şey mi bu? "Thick cut orange marmalade" diye geçiyor. Çöpe gidecek direk, başka yeme şekli falan bilen var mı, bir de portakal reçelini siz nasıl bilirsiniz?




 
öyle acı olmaması lazım normalde kaç gün şekerde bilmemnede bekletiyolar o acının gitmesi için...ev yapımı bir reçel denemeni tavsiye ederim..


  • polyester kelebek  (05.06.14 18:59:13) 
Antalya'dan alınmalar gayet güzel.


  • yatagants  (05.06.14 19:01:17) 
ecnebilerin damak tadı farklı oluyor öyle bişey olabilir. neticede turşuları şekerli, garip şeyler bize göre.


  • bal dok yala  (05.06.14 19:03:19) 
portakal reçeli çok güzeldir ya. ama uğraştırıyor acısı çıkana kadar. kötü bir tecrübe olmuş bu senin için. bir de bu değişik biraz. güzel olanlar genelde portakal kabuğunun reçeli. şekerleme gibi.


  • kırmızıkaşekaban  (05.06.14 19:03:27) 
O yediğin portakal reçeli değil. Ev yapımı olmayan hiçbir reçel gözümde reçel, hiçbir marmelat da marmelat değildir.

Belki portakal yerinde turunç kullanmışlardır.
  • kaymaktutmayansicaksut  (05.06.14 19:03:58) 
polyester'in dediği gibi. portakalı ayrıca seviyorsanız, ev yapımı olana tapabilirsiniz.

bir de bu "thick cut" diyor, beyaz kısımlarını içerebilir onun için. yanlış hatırlamıyorsam beyaz kısımları acılık veriyordu.
  • uykusunu yakalayan adam  (05.06.14 19:04:17 ~ 19:05:45) 
evde annenin yaptigi yenmeli. oyle lidl midl olmaz :) portakal receli cok guzeldir ama bir karadut,cilek degildir bence.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (05.06.14 19:39:54) 
Bitter orange ile yapıldığındandır muhtemelen.


  • shejia  (05.06.14 20:07:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.