[]

kalori hesabı doğru birşey mi

burda kalori hesabından kastım günde şu kadar kalori almam gerekiyo o zaman şunu yiyim bunu yemeyim değil. mesela 100 gr çikolatanın kalorisi 400 küsür ama 100 gr kek mesela o da 400e yakın ama kek hafif doyuruyo falan ama çikolatanın çok bi etkisi yok. bu hesap doğru mu?




 
evet. kalori doygunluk hissi vermez. karnin icindeki yiyecek seviyesi doygunluk verir. ikisinin de kalorisinin ayni olmasi zaten sismanliga sebep oluyor, mesela on kilo sebze yesen, 300 gram ete denk geliyorsa, hangisi daha cok doyurur?


  • beriberi  (05.06.14 15:26:32) 
Kalori hesabı kilo vermede etkili olabilir ama yağ yakımı için her zaman doğru sonuç vermez.


  • arnold schwarzeneger  (05.06.14 15:30:43) 
kalori hesabı değil glisemik indeks hesabı yapmalısın.


  • neferkitty  (05.06.14 15:30:46) 
ne sorduğunuzu anlayamadım.

enerji kaynaklarımızın neler olduğu önemlidir, evet, bu idiyse sorduğunuz.
  • icemint  (05.06.14 15:30:54) 
hafif duran şeyler, seinfeld'de bi bölümde yoğurt çok hafif hem içinde yağ da yok diyorlardı. sütün içinde yağ varsa sütten yapılma yoğurtta nasıl olmaz? di mi? görünenle içerik aynı olmuyor. çikolata daha ağır olsa da baskın tat şeker olsa da kekin dolgu malzemesi şeker tadı az olan nişastalar falan filan derken bi bakmışsın kat kat fazla karbonhidrat alıyorsun. ve gelsin yağ hücreleri.


  • namus ninjası  (05.06.14 15:31:18) 
kalori hesabı + protein/yağ/karbonhidrat oranları da tutturulmalı. akıllı telefonunuz varsa myfitnesspal işe yarıyor bu konuda.

kuru üzüm ve badem'le kek aynı kalori olabilir ama kana karışma süreleri ve besin kalitesi farklıdır gibi.
  • pokerface  (05.06.14 15:41:25) 
ayrıca doyma hissi ve tok tutma hisleri farklıdır.

doyma hissi mide duvarının genişlemesi ile tetiklenen gerim reseptörleri ile beyne iletilirken, tok tutma olayı insülin uyarımı ile alakalı.

eğer bol lifli bol hacimli dşük kalorili gıdalar tüketirseniz doyarsınız,

glisemik indeksi düşük beslenirseniz de tok tutar sizi acıkmazsınız.
  • neferkitty  (05.06.14 15:43:22) 
Yahu sadece kalori hesabıyla olmaz, karbonhidrat, protein, yağ, mineraller, vitaminlere de dikkat etmek gerekir. Ayrıca aç hissetme, tok hissetme olayları için glisemik indeks olayları var...


  • loralynn  (05.06.14 16:24:26) 
kalori hesabı pek işe yaramıyor.
daha çok karbonhidrat, kalsiyumi protein, vitamin, şeker vs. gibi klase ederek yemek daha işe yarar. Çünkü vücut motomottur, sizin yediğiniz meyveli pastayı yapay şeker ve meyve şekeri + karbonhidrat olarak görür, sindirir ve direkt depolar. aynı zamanda tabuklu yeşil salatayı da protein + vitamin + kalsiyum olarak görüp depolamaz misalen - yanılıyor olaiblirim birkaç açıklamada-.

  • aithra  (05.06.14 17:26:29) 
Kalori deyince ne düşündüğünüze bağlı bu. Misal bazal metabolizması 2000 olan birisi doğru bir beslenme ile kalorilerinin büyük bir kısmını protein ve yağlardan, küçük bir kısmını da sebzelerden gelen karbonhidratlarla 1700 kaloriye tamamlarsa sağlıklı bir şekilde kilo verir, güzel bir vücudu olur. Lakin aynı kişi bu 1700 kaloriyi glisemik indeksi yüksek karbonhidratlardan alırsa, proteini ve yağları az tüketirse ilerleyen günlerde bildiğin tosba olur. Ha baktığın zaman iki şekilde de aynı kaloriyi alıyor ama vücut aynı şekilde kullanmıyor o kalorileri. Böyle düşünün.


  • angelus  (06.06.14 16:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.