[]

Kart borcunun asgarisini yatırınca kalan borca faiz biniyor mu?

iş bankası iş'te üniversiteli kredi kartım var. bugüne kadar borcumun tamamını ödedim ancak bu ay asgarisini ödeyebildim.

şimdi kalan borca faiz binecek mi? faiz binecekse ne kadar biner? binmeyecekse faiz binmemesi için kalan borcu en geç ne zaman ödemem gerek? bir dahaki hesap kesip tarihine kadar mı?

ve kredi kartının sadece asgarisi ödendiğinde kredi puanı düşüyor mu? ya da faiz biniyorsa faiz binmesi dışında negatif bir etkisi var mı?

son olarak bankadaki kadın 3 kez sadece asgarisini ödersem kartımın iptal edileceğini söyledi. 3 kez derken senede 3 kez mi yoksa kartın kullanımı boyunca 3 kez mi ?

 
faiz biner tabi. binmiyorsa ben de ödemeyeyim.


  • acan99670  (05.06.14 14:07:30) 
3 kez sadece asgari ödemede kart iptalini ilk kez sizden duydum. ben asgariden 50-60 tl fazla ödüyorum hep, faiz biniyor, 15tl falan. limit: 1000tl. 250 falan ödüyorum.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (05.06.14 14:07:44) 
faiz biner
%2 dolayları
bir önceki dönemin borcunu mevcut ay için belirlenmiş son ödeme tarihine kadar ödemeniz gerekli.
kredi puanınızı etkiler.
üst üste 3 kez diye biliyorum. emin değilim.
  • icemint  (05.06.14 14:11:39) 
iş bankası'nda var mı bilmiyorum ama garanti'den bu ay bana bir sms geldi. kredi kartınızın asgarisini ödeyip 1 ay atlatmak için ATLAT yaz bilmem kaça gönder diye. aradım teyit amaçlı evet doğru dediler. asgariyi ödedikten sonra kalan 2.000TL'lik kısım için yaklaşık 40TL civarı faiz hesapladı müşteri temsilcisi. bu konuştuklarımızı kayıt altına alıyor musunuz dedim evet dedi. iyi dedim ben de aldım (hakikaten kaydettim).

bekleyip göreceğiz.
  • thinkfloyd  (05.06.14 14:20:03) 
bence yanlıs anlamışsın.o şöyle olucak 3 kez üst üste asgari tutarın altında öder veya hiç öedeme yapmazsan kartın iptal ediliyo.ilkinde ve 2.sinde arıyolar seni, 3.sünde ise ya bloke oluyo yada iptal oluyo.


  • lampetia  (05.06.14 14:22:49) 
yeme içme tamamını öde borç al ne yap et öde..
sonraki ay işin içinden cıkılmaz oluyo..

  • jamswety  (05.06.14 14:26:58) 
asgarisini üç kez ödersen değil üç kez üst üste ödemezsen kart iptal edilir. ben ödememiştim üçüncüde kartı kaybettim aradım iptal ettirdim ama kanun takibe almış, yeni kart vermediler. borcunu öde ve bir daha bu bankaya gelme dediler. işte ünilinin limiti de 500 felandır faiz işlese bile çok cüzi olur. 500 liradan korkma bence ya çok komik rakamlar yüzünden tehdit ediliyoruz nerdeyse şaka gibi.


  • mula  (05.06.14 15:20:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.