[]

Arabistan'da bulunmuş olanlara soruyorum

Normalde Türkiye sınırları dahilinde bu yazdıklarımı yapmayanlara soruyorum.

1- Namaz vakitleri ne yaptınız ?
2- Cuma namazı vakitleri ne yaptınız ?
3- Ramazanda oruç tutmazsak ne olur ?

 
1. namaz vakitlerinde her türlü hayat duruyor ama ortalıkta dolaşana birşey demiyorlar. 2 ay içerisinde sadece bir kere bir alışveriş merkezinde polis abiler hacılar gelip namaza yönlendirmişlerdi oturduğumuz yerden kalkıp başka bir yere geçtik peşimizden de gelmediler.

2. saat 2'ye 3'e kadar hayat yok cumaları biz evde geçiriyorduk, yemek vs hazırlıklı olsanız iyi olur.

3. ramazanda orada değildim ama ortalıkta yemek yemediğin sürece sorun olmaz. ama dışarıda yemek satılmıyor tabi.
  • acan99670  (05.06.14 12:15:32) 
1- namaz vakitleri ezcaneler ve hastaneler dahil her yer kapanir. ortalikta dolasman hos karsilanmaz. bir yerlere oturup bekleyebilirsin. ortalik yerde arkadaslarinla yuksek sesli konusurken, yemek yerken falan mutavvaya denk gelirsen denk geldigin mutavvaya gore en azindan bir azar isitirsin. turk'lere bu konuda daha esnek davraniyorlar. sakin arapca anliyormus gibi davranma.
2-cumalari saat 5'e kadar her yer oludur. disari ciksan da birsey bulamazsin. bulundugun ortamdaki cogu insan da ogle namazi ve vaazine gidecektir zaten. etrafta gorunur bir yerde olursan seni de zorlayabilirler. bu nedenle cok yuzgoz olma. (muhendis olarak gidecegini varsayiyorum)
3-ramazanda ofisteki cay makinalarindan teaboylara kadar hepsi kaldirilir. disarda birsey yemek buyuk risktir, zaten ortami gordugunde almazsin merak etme. biz santiyelerde oruc tutmayanlarin listesini cikartip mutavvalar ogle namazina gittiginde odalarina yemek gonderiyorduk. muhendis arkadaslar da odada su atistirmalik vs. bol bol bulunduruyorlardi. bunun disinda kimse yemek yedigini gormedigi surece sana oruc tutuyor musun demez.
kaynak: 4 sene arabistan yasami.
  • brawler  (05.06.14 13:33:50) 
1- Namaz vakitleri çok ortalık yerde dolaşmamak lazım mutavvalar gelip namaza davet (!) ediyorlar. Bir defasında araç içinde bir yerden bir yere gidiyorduk ve araç trafiğini durdurup herkesi namaza gitmek konusunda uyardılar.

2- Cuma vaktinde dışarıda gezme.

3- Ramazan'da hiç oralarda olmadım ama bu sene 3-4 günlüğüne commissioning'e gideceğim. Bana da yarayacak gelecek bilgiler.

Kaynak: Son 1 sene içerisinde farklı vakitlerde 3 defa seyahat, her defasında ortalama 5-6 gün kalma. Kaldığım yer Riyad'dı ama başka şehirler daha rahat olur sanıyorum.
  • dusunuyorumoyleysevurun  (05.06.14 16:41:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.