[]

Ramazanda Taşınmak

Temmuzda/Ramazanda evden taşınmak istiyoruz. Üst katımızda tutucu/muhafazakar ev sahibi oturuyor. Benim yerimde olsanız "ramazanda taşınırsak ev sahibi bizim için şunlara bak oruçlu oruçlu insanlara evde badana yaptırıyor (çıkmadan yaptırmamız lazım) bi de taşımacılara oruçlu oruçlu eşya taşıttırıyor" diye mi düşünürdünüz yoksa "amk özgür(!) bir ülkede yaşıyoruz. Hangi ay istersem o zaman taşınırım" mı derdiniz?




 
Hangi ay istersem o zaman taşınırım.


  • japon askeri  (05.06.14 11:45:41) 
la olum şaka mısınız istediğin zaman çık


  • prezarlatif  (05.06.14 11:47:07) 
oruçlu oruçlu badana yaptırıyor dese ne olacak allansen :)


  • jamalbsf  (05.06.14 11:47:55) 
toplumsal baskı böyle oluşuyor işte. tabii ki hangi ay isterseniz o zaman taşınırsınız bu kadar net.


  • matematik koyu  (05.06.14 11:48:35) 
hiçbir şey düşünmezdim. istediğin gibi taşın kime ne? belki taşımacılar/boyacılar oruç bile tutmuyor olacaklar.


  • sutlu nescafe  (05.06.14 11:49:11) 
nakliyeciler, boya badana işi yapanlar ramazanda çalışmıyor mu?
'oruç tutuyoruz, çalışmayalım' mı diyorlar?

  • rock n roll  (05.06.14 11:50:08) 
yapma ya hu naptın sen de. ben de muhafazakar sayılacak aileden geliyorum ramazanda taşındık evde çalışanlara da yine yiyecek şeyler hazırlandı verildi oruç tutmayanlara. ayıp değil bişey değil. git ne zaman istiyosan taşın ev sahibin bir şey derse de ver cevabını o dediğinin muhafazakarlıkla falan alakası yok.


  • bir garip seyyah  (05.06.14 11:55:10) 
ben şahsen ramazan ayında ülke olarak evlere kapanılması taraftarıyım. kesinlikle taşınılmamalı, hiçkimse çalışmamalı. aynen.

taşının gitsin.
  • dzingis  (05.06.14 11:55:20 ~ 11:56:09) 
Gaza geldim lan. Ramazanda elimde sandviçimi yerken ev sahibinin kapısını çalıp ben bu ay sonuna kadar taşınıyorum haberin olsun dicem...he he.


  • jack bauer  (05.06.14 12:02:20) 
bunu düşünmen, bundan çekinmen bile acıklı ya. ne hale geldik vay anasını satayım.


  • sir gawain  (05.06.14 12:09:01) 
hem bilgisizsiniz hem de ... (sıfat bulamadım)

ramazan ayında işlerin, ticaretin durması diye bir şey yok. arkadaşların belirttiği gibi ramazan ayında iş yaptırmazsan badanacılar aç kalırlar.

islam dininde böyle bir şey yok. siz bunları nereden uyduruyorsunuz???

ikinci olarak oruçlu insanın karşısında yemek yemek nasıl bir görgüsüzlük ve çiğliktir. ne geçecek elinize ergenliğinizi kanıtlamaktan başka???

oruç tutmuyorum, tutmanın gerekliliğine inanmıyorum. ama insanlara saygı göstermeliyiz.
  • mea maxima culpa  (05.06.14 12:17:02) 
söylediklerin aklıma bile gelmezdi. balkonda biramı yudumlarken taşınmanızı izlerdim.


  • bira sisesi kapagi  (05.06.14 13:40:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.