[]

işveren maaşı vermiyor herhangi bir yaptırımı yok mu acaba?

merhaba arkadaşlar,

kız arkadaşım bir özel eğitim merkezinde fizyoterapist olarak çalışmakta. ilk ay maaşının yarısını alabildi. fakat sonraki bir buçuk aylığını alamadı. önceki çalışana verdikleri senetlerin tahsil edilememsi üzerine özel eğitime bir icra gelmişti. özel eğitimler bakılan hasta sayısına göre devletten para alıyor. hala çalışasına ve hergün hasta alınmasına ve de ha bugün ha yarın vereceğiz demelerine rağmen bir türlü maaş verilmiyor. soracağım o ki, bir avukata başvurmadan yapılabilecek herhangi bir yaptırım mevcut mu? çünkü avukat mahkeme derken harcanacak zaman ve giderler tahsil edilecek miktardan daha fazla tutacaktır. bir de yakın bir zamanda merkezi başka bir adrese taşıyacaklar.

teşekkürler.

 
arka sırada uyurken yarım kulak dinlediğim iş hukuku dersinde kulağıma çalınanlara göre, işveren sendikasına veya sosyal sigortalar kurumuna şikayet etme tehdidi bile maaş olayını çözmeye yetiyormuş. bu tabii fabrikalar için geçerli. kız arkadaşınız sendikalı mı nedir bilmiyorum. ama şikayet edeceği bi kurum elbette vardır.


  • ne bok yedim ben  (15.06.09 15:09:32) 
ayrıca, maaş aldığına dair bir kağıt falan imzalamadıysa, kız arkadaşının bir şey kanıtlamaya ihtiyacı yok. haklı fesihe gider, işten ayrılır. dolayısıyla tazminat da alır. bence her halukarda maaş alamıyorsa çalışmasının anlamı yok.


  • ne bok yedim ben  (15.06.09 15:11:22) 
maaş alamadığını kanıtlanması halinde çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına bir şikayet dilekçesi ile başvurulabilinir.


  • roadrunner_merlin  (15.06.09 15:35:59) 
Kız arkadaşınız haklı fesih sonucunda sadece maaşını alabilecektir, çünküm tazminat alabilmek için sanırım 1 yıl çalışmak gerekiyor. Mahkemeye başvurmaktan filan da çekinmesin bütün masrafları kaybeden taraf ödemek zorunda...


  • selimse  (15.06.09 17:27:53) 
maaşını alamadığı için iş sözleşmesini haklı sebeple fesih edebilir. 1 senelik kıdemi dolmadığı için kıdem tazminatı alması söz konusu değil. daha sonra alacak davası açması gerekiyor sanırım.


  • sijwocaq  (16.06.09 01:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.