[]

kırmızı etin pişmemesi

arkadaşlar dipfriz için kavurmalık et ve köftelik kıyma aldık aynı kasaptan. et saatlerce (yaklaşık 4 saat) pişmesine rağmen kırmızı kırmızı kaldı, köftelerin de ızgara+fırınlanma sonrası yine içleri kıpkırmızıydı. bu neden olabilir sizce? napalım atalım mı?




 
Izgarada sıkıntı olabilir. Isınan et 4 saat değil, 15 dakikada pişer çünkü.


  • cakabo  (04.06.14 17:29:37) 
4 saatte kirmizi kalmis o et degil baska biseydir bence. O ne yahu, imkansiz otesi.


  • mukrime  (04.06.14 17:31:25) 
Boya o, carmine. Coca cola boceklerinin boyası.
www.mynet.com

  • Lim5  (04.06.14 17:33:49 ~ 17:34:46) 
@cakabo, ızgara dediğim tava yani, yağsız bildiğimiz tava.
@mükrime, et iki kiloydu ve yumuşak olsun diye üstüne su koyup kahve ocağının kısık ayarında 4 saat tıkırdattım. o yüzden 4 saat.
@Lim5, kıyma tamam da eti de boyayabilirler mi? Kasap dediğim büyük bir marketler zincirinin kasap reyonu.
  • physcos physcos  (04.06.14 17:42:36) 
kisik ateste et piser mi kuzum? bir de daha suyla. oh mon dieu


  • beriberi  (04.06.14 17:46:55) 
@beriberi, tarifi vereyim o zaman. önce eti zeytinyağıyla kavuruyoruz. o arada et suyunu salıyor, sonra da çekiyor. az daha kavurduktan sonra üstüne suyu ekliyoruz kısık ocağa alıp tıkır tıkır kısık ateşte suyunu çektiriyoruz.

şimdiye kadar hep bu şekilde yaptım, annem de böyle yapar, et de lokum olur. bu sefer olmadı işte kırmızı kaldı.
  • physcos physcos  (04.06.14 17:51:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.