[]

Dolandırıcılık, cep telefonu, ip numarası

Selam dostlar. Bir yakınımın başına geldi çözüm arıyoruz. Bir online dolandırıcılık yapılıyor. Polis ip buluyor, ip mobil ip, burdan da cep numarasını buluyor ve şahısa ulaşıyor. Lakin şahıs o sırada gezi amaçlı o taraflarda bulunuyor ve olanlardan hiç haberi yok. Bu mümkün mü? Mümkünse nasıl?




 
polisin bulduğu cep no, dolandırıcılığın gerçekleştiği anda o ip noyu kullanan cep no ise, operatörden bu bilgi doğru şekilde alındı ise, telefonun sahibinin bundan haberdar olmaması, ancak, dolandırıcılığın gerçekleştiği anı kapsayan bir zaman aralığında, kendi cep telefonu ile, herkese açık wifi hot spot sağlaması ile mümkün olur.


  • nereye bu gidis  (04.06.14 12:37:38) 
tabii bir de sim kart klonlama var. dolandırıcılıkta kullanılan hat, klonlanmış bir sim kart ile başkası tarafından kullanılmış olabilir. ama böyle bir vaka hiç duymadım fakat benim duymamış olmam, gerçekleşmediği anlamına gelmez.


  • nereye bu gidis  (04.06.14 12:39:59) 
en basit ihtimali de göz önünde bulundurmakta fayda var; şahsın cep telefonu, dolandırıcılığın gerçekleştiği zaman aralığında, kendisinden habersiz geçici olarak alınıp, kullanılıp, yerine bırakılmış da olabilir.


  • nereye bu gidis  (04.06.14 12:46:37 ~ 12:46:44) 
bence en basit olasılık şu: adam haberim yok taklidi yapıp salağa yatıyor.

aslında ip atanırken bir de 192.168.1.1-2-200 e kadar giden başka bir ip daha var ya. işte bunu kurcalamak lazım bence.
  • ceycey e  (04.06.14 12:53:24) 
hot spot yapmıştır telefonunu. oradan birisi haberli veya habersiz bağlanmıştır.


  • ben smyrna  (04.06.14 13:49:34) 
bence dolandırıcılığı yapan kişiyi polis yakalamış. adam inkar ediyor. ama kanıtlar ortada ceza alacak. dediğiniz şey mümkün değil. mümkün olsa da şöyle düşünün. sizin bir tabancanız var. tabanca belinizde. bayburt'a gidiyorsunuz. o gün bayburt'ta sizin tabancanızla biri vuruluyor. polis bi şekilde size ulaşıyor, diyor ki "sizin tabancanızla adam öldürülmüş ne ayak?" siz de diyorsunuz ki, "olanlardan hiç haberim yok". tabi ki biri siz farketmeden belinizden tabancanızı alıp birini öldürüp yerine koymuş olabilir. ama buna hiçbir savcı, hakim inanmaz.


  • vfgerty  (04.06.14 14:30:36 ~ 14:31:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.