[]

Schengen Ve Yurtdışı Çıkış Harcı

Öncelikle schengen ile ilgili sorum şu; 2015 ocak ayı yapılacak yurtdışı seyehati için vize başvurusuna ne zaman gidilmeli? Temmuz ayında ankara'da olacağım. Temmuz'da vize almak çok mu erken? İlk başta 3 ay geçerli vize veriliyormuş genel olarak. Temmuz'da başvurduğumda ilgili seyehat dönemi içerisinde mi başlar bu süre yoksa onay verildiği andan itibaren mi?

Yurtdışı çıkış harcı ile ilgili sorum ise; izmir'den istanbul aktarmalı çıkış yapılacak. İstanbul'a indiğimizde çok kısıtlı bir süremiz var. Harç yatırmaya gidecez derken uçağı kaçırmak istemiyoruz. Çıkış harcını İzmir'den yatırmak mümkün müdür? Bir de gece de açık oluyor mu bu harç gişeleri?

Teşekkürler şimdiden.

 
ikinci sorunun cevabı, evet izmirden yatırabilirsiniz hatta istanbuldakinden çok daha az sıra olduğu için ben hep izmirden yatırıyorum. ve evet, gece de açık oluyor gişe.


  • letheavendangered  (04.06.14 11:49:16) 
yurt dışı cıkış harcını istersen bankadan da yatırabilirsin. makbuzu sınır çıkışta damgalıyorlar.


  • prezarlatif  (04.06.14 11:52:25) 
temmuz çok erken. 3 ay önceden yapılabiliyor idi en erken başvuru sanırım. telefonla bir sorun bunu nereden başvuracaksanız.
verdiğiniz seyahat planına uygun şekilde çıkar vizeniz. yani 3-20 ocak arası bir seyahat planı verdiyseniz (konaklama, gidiş-dönüş vs) 3 ay önceden başvursanız dahi vizeniz de 3 ocaktan geçerli olur. bu arada 3 ay geçerli vize verecekler diye bir garanti de yok. orada biraz kafalarına göre takılma durumu söz konusu. bir de vizenin geçerli olduğu süre ve toplam schengen bölgesinde kalabileceğiniz gün sayısı ayrı oluyor. yani atıyorum vize 90 gün boyunca geçerli oluyor ama sizin toplam kalma hakkınız 10 gün olabiliyor gibi. dediğim gibi seyahat planınıza da bağlı bu durum. ve biraz da keyiflerine bağlı.


harcı bankadan yatırın hava alanına bırakmayın. ziraat alıyor. (başka bankalardan da yatırılıyor olabilir) istediğin şehirde yatırabilirsiniz. 2-3 gün önceden halledin, kafanız rahat eder. gişeler açık oluyor gece de evet ama bazen saçma kuyruklar veya sistemsel problemler olabiliyor.
  • icemint  (04.06.14 11:56:55) 
schengen'e sanirim en fazla seyahat edicegin tarihten 3 ay once basvurabiliyorsun. daha erken basvurulari kabul etmiyor olabilirler, tekrar bir kontrol et. benim schengene ucmadan 4 gun once basvurdugum olmustur, ama riske atmayin tabi cok stresli oluyor. seyahatten 1bucuk 2 ay once basvurmak en iyisi.

vizeye ne zaman basvurursan basvur verdigin seyahat tarihinden itibaren baslar. 15 ocakta ucucam dediysen 15 veya 14 ocakta baslar yani.

cikis harcini istedigin yerden yatirirsin. sana kucucuk posta pulu gibi birsey veriyorlar karsiliginda, onu alip sakliycan. pasaport kontrol'den gecerken onu da vericen.
  • gerard  (04.06.14 12:01:22) 
Aralık ayının bir kısmı onlara Christmas tatili olabileceğinden Kasım ortası gibi başvurun derim ben. Genelde üç ay verilmiyor, ülkesine ve seyahat amacınıza göre değişiyor. Bazen sadece gezi tarihinizi, bazen daha uzun bir tarihi vs verebiliyorlar.

Yukarıda denildiği gibi harcı herhangi bir yerden yatırabilirsiniz, banka ya da havaalanı. Üç beş gün önce ya da aynı gün fark etmez. Havaaalanındaki gişeler gece de açık oluyor.
  • sopiro  (04.06.14 13:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.